Ostali sportovi

[ Izvor: maxbetsport.rs ]

28. 04. 2020. 17:24 2

Ovakvu bruku srpski rukomet nije doživeo!

Nije muška rukometna reprezentacija Srbije slučajno 18. u Evropi i 20. na svetu. Ništa se u sportu ne događa slučajno. Kakav nam je klupski rukomet, reprezentacija je još i "suvo zlato". Srprski rukomet, kad govorimo o muškim klubovima, nikad, kao sad, nije bio ovako ponižen, piše maxbetsport.rs.

Na rang list Evropske rukometne federacije za sezonu 2020/21, rađenoj na osnovu uspeha muških klubova u poslednje tri sezone, Srbija deli 29. mesto sa tzv. Kosovom, ali je na toj listi ispod tzv. Kosova! Broj osvojenih bodova katastrofalan je po nas – šest. Ispod tzv. Kosova i Srbije nema nikog. Dakle, mi smo na samom dnu evropskog rukometa kada se uzimaju u obzir zemlje čiji predstavnici se takmiče pod okriljem HF, piše maxbetsport.rs.

Poslednji veći uspeh naš muški klupski rukomet ostvario je u maju 2014. godine, kada je Metaloplastika igrala finale Čelendž kupa. Od tada je, do danas, klub iz Šapca četiri puta izlazio u Evropu i samo je jednom, ove sezone, uspeo da eliminiše protivnika (Bešiktaš), ali već u sledećem kolu Velenje je bilo mnogo bolje.

Vojvodina, najbolji srpski tim, doživela je fijasko ispadanjem od kluba iz Luksemburga, a od tada je tri puta prošla u drugu rundu (bolji od Dukasa, Tajgersa i Lovćena), a nepremostive prepreke bili su predstavnici Švajcarske (ukupno su Novosađani izgubili s 22 gola razlike), Danske i Španije.

Dinamo iz Pančeva je dva puta igrao u evropskim takmičenjima i oba puta bio je eliminisan na prvom koraku. Najpre od Bern Murija i Benfike (Portugalci bili bolji ukupno s 26 golova razlike).

U ovakvoj situaciji, bednoj, moglo bi da se konstatuje, nema potrebe da se mažu oči. Pogtrebno je da se izaže iz ovog beznađa. Razmišlja li RSS uopšte o svojim klubovima i kako da se podigne njihov kvalitet? Bez obzira na to što klupski rukomet ne spada u ingerenciju RSS. Bez klubova neće da postoji ni Savez. Kad to u Savezu shvate, možda i počnu da razmišljaju kako da pomognu, zaključuje u tekstu maxbetsport.rs.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati