Ostali sportovi

Direktno.rs

08. 04. 2020. 12:01 0

Kvalifikacije za OI suspendovane do decembra

Svetska atletska federacija (IAAF) objavila je juče da je kvalifikacioni period za Olimpijske igre u Tokiju 2020. suspendovan u periodu od 6. aprila 2020. do 30. novembra 2020. godine, posle konsultacija sa atletskom komisijom, predsednicima kontinenata i savetom WA.

U ovom periodu rezultati postignuti na bilo kom takmičenju neće se uzimati u obzir za normu za Tokio ili svetsku rang listu, čije će objavljivanje takođe biti obustavljeno.

Rezultati će se i dalje beleziti u statističke svrhe, uključujući i svetske rekorde, pod važećim uslovima, ali oni se neće koristiti za uspostavljanje kvalifikacionog statusa sportiste za OI.

U zavisnosti od globalne situacije koja se vraća u normalu, period kvalifikacija kreće od 1. decembra 2020. godine i nastavlja se do novog roka kvalifikacija 2021. godine koji je utvrdio Međunarodni olimpijski komitet. Ukupni period kvalifikacija, započet 2019. godine, biće četiri meseca duži nego što je prvobitno bio.

Komentarisuci odluku, predsednik svetske atletike Sebastian Kou rekao je:

- Zahvalan sam na detaljnom radu i povratnim informacijama naše Atletske komisije i Saveta koji veruju da odlaganje olimpijskih kvalifikacija u ovom periodu daje veću sigurnost za planiranje i pripreme sportista i da je najbolji način da se posvetimo pravičnosti u onome što se očekuje od neravnomerne mogućnosti takmičenja širom sveta za sportiste s obzirom na izazove međunarodnih ograničenja putovanja i državne granice - istakao je prvi čovek IAAF.

Sportisti koji su već ispunili standard za Olimpijske igre od početka kvalifikacionog perioda 2019. godine ostaju kvalifikovani i biće podobni za izbor od strane svojih saveza i nacionalnih olimpijskih komiteta, zajedno sa ostalim sportistima koji će se kvalifikovati u produženom kvalifikacionom periodu. Kraj olimpijskih kvalifikacionih perioda je 31. maja 2021. (za trčanje i maraton na 50 km) i 29. juna 2021. za sve ostale discipline.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati