Ostali sportovi

Direktno.rs

15. 03. 2020. 19:15 0

Vukovi potopili Rasinu za ostanak na vrhu

Pod svojevrsnim opsadnim stanjem usled pretnje virusa KOVID-19, odigrana je utakmica predposlednjeg kola Prve B lige između Vukova i Rasine. Mada rezultatski pobeda Vukova (14:11) nije dolazila u pitanje, po razvoju događaja u bazenu je izvojevana mnogo teže nego što to rezultat pokazuje. Gosti iz Kruševca su se borili do poslednjeg trenutka ostavivši veoma dobar utisak.

Kruševljani su prvi poveli posle nešto više od dva minuta igre u I četvrtini preko Milojkovića, ali su u nastavku do poluvremena Vukovi diktirali ritam i gospodarili u bazenu. Rezultat je brzo preokrenut u korist Vukova posle dva gola Manojlovića, da bi na prvoj pauzi rezultat glasio 5:2.

U drugoj četvrtini slična slika, Vukovi su postigli još pet golova, a gosti tri, tako da je na poluvremenu bilo vrlo
visokih 10:5 za domaću ekipu.

Kada je posle oko dva minuta igre u trećoj četvrtini Vitorović povisio na 11:5, nije bilo naznaka da bi nešto moglo da se promeni. Ipak, od tog momenta Vukovi počinju da greše, a igrači Rasine bez nekog velikog pomaka u igri do kraja četvrtine postižu tri gola i u poslednju četvrtinu se ulazi sa rezultatom 11:8. Osim toga krajem četvrtine Njegovan je isključen sa pravom zamene, a ranije tokom druge i Vuković, pa su Vukovi u poslednju deonicu ušli oslabljeni za dvojicu iskusnih igrača.

Skoro pola četvrtog perioda nije bilo golova, jedan gol Rasine je mogao dodatno da zakomplikuje utakmicu. Međutim, posle tri i po minuta igre Džunić postiže gol za 12:8, čime je značajno olakšao posao svojoj ekipi.

Gosti su ponovo prišli na tri gola zaostatka, ali su Vukovi tada vezali dva gola i otišli na nedostižnih 14:9. Do kraja su igrači Rasine smanjili na konačnih 14:11.

U ovoj utakmici posebno su se istakli Đorđe Manojlović igrač Vukova, koji je postigao pet golova i igrač gostujuće ekipe Dušan Milojković, strelac šest golova za Rasinu.

Posle pobede Valisa nad Proleterom, borba za prvo mesto će se nastaviti i u poslednjem kolu. Vukovi dočekuju TENT i u slučaju pobede osvojiće prvo mesto, na kome se nalaze praktično celu sezonu, bez obzira na ishod meča Rasina – Valis.

NBG VUKOVI - RASINA 14:11 (5:2, 5:3, 1:3, 3:3)

Bazen: SC "11. april" Gledalaca: igrano bez publike. Delegat: Goran Krivokapić. Sudije: Nikola Radovanović
i Pavle Kiš. Igrač više: Vukovi 10 (5), Rasina 6 (2). Peterci: Vukovi 2 (1), Proletar 4 (3).

NBG VUKOVI: A. Osmanović (K), A. Vuković, D. Lukić, A. Marković, F. Tenžera (1), M. Drašković, N. Joksimović, Đ. Manojlović, U. Acković, A. Njegovan (1), Đ. Džunić, V. Vitorović, N. Jovanović, B. Vrakela Trener: Aleksandar Šapić, pomoćni trener: Đorđe Filipović.

RASINA: F. Arsenijević, V. Stefanović, M. Adžić, A. Tomašević, M. Biočanin, S. Vasiljević, D. Milojković, Đ.
Miletić, I. Stanišić, A. Zdravković, N. Mihajlović, M. Đokić, M. Nešić, M. Kostić. Treneri: Aleksandar Milovanović i Aleksandar Matejić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati