Ostali sportovi

Direktno.rs

10. 02. 2020. 21:33 0

Prvi poraz Vukova u sezoni

Vukovi i Proleter iz Zrenjanina odigrali su veoma tvrdu i neizvesnu derbi utakmicu Prve B lige, koju su na kraju uz nešto više sreće dobili gosti sa 6:7. Ovo je prvi poraz Vukova u sezoni, čime borba za prvo mesto i plasman u Prvu A ligu postaje potpuno neizvesna. Sada tri ekipe imaju isti broj bodova, Vukovi, Valis i Proleter, dok je Rasina na četvrtom mestu sa tri boda manje.

Utakmicu između Vukova i proletera je karakterisala vrlo tvrda igra sa malim brojem golova i lošom realizacijom igrača više na obe strane. Proleter je poveo sa 0:2 iskoristivši dva od tri igrača više, koje je imao do sredine prve četvrtine. Sa druge strane, Vukovi su dosta grešili i nisu uspevali da iskoriste mlobrojne šanse. Na 1:2 je smanjio Njegovan golom u poslednjim sekundama prve četvrtine, šutem iz faula.

Drugi deo je počeo bolje po Vukove. Aleksandar Vuković je isplivao kontru i iznudio peterac, koji je u gol pretvorio Drašković. Nakon toga se igralo četiri minuta bez golova, ekipe nisu koristile igrača više, a igrač Proletera Papić je isključen sa pravom zamene. Na tri minuta pre kraja, Vuković je isplivao još jednu kontru, koju je ovog puta sam realizovao za prvo i jedino vođstvo Vukova.

U finišu četvrtine Proleter prvo dolazi do izjednačenja posle gola Tomičevića sa igračem više, pošto je Lukić igrač Vukova dobio takođe isključenje sa pravom zamene. Tomičević postiže još jedan gol, ovog puta lobom na 17 sekundi pre kraja za novo vođstvo Proletera.

U trećoj četvrtini sve do dva i po minuta pre kraja nije bilo golova. Tada Tomičević postiže svoj treći gol, šutem iz daljine, reklo bi se iz očaja. Takođe uz dosta sreće i na sličan način, u sledećem napadu svoj drugi gol postiže i Vuković za Vukove, za 4:5, a nešto kasnije realizuje igrača više za 5:5.

Međutim, ponovo igrači Proletera dolaze u vođstvo nakon slabe reakcije golmana domaćih Osmanovića. Ipak, Vukovi postižu neobičan gol u poslednjoj sekundi treće deonice. Igrač Vukova je uputio šut praktično sa svog gola, a loptu je Tenžera skrenuo i prevario golmana gostiju uz zvuk sirene.

U četvrtoj četvrtini je viđena najtvrđa igra, sa najmanje golova. Vreme je proticalo, uz nepovezanu igru na obe strane. Ipak, igrači Proletera postižu gol u pravom trenutku, na minut pre kraja i tako odnose važnu pobedu.

Sledećim kolom završava se prvi deo prvenstva, nakon čega se liga deli na borbu od 1-6. mesta, odnosno 7-12. mesta. Vukovi gostuju u Banja Luci, a na programu je i duel Proletera i Valisa.

Vukovi - Proleter 6:7 (1:2, 2:2, 3:2, 0:1)

Bazen: SC "11. april". Gledalaca: 150. Delegat: Mihajlo Ćirić. Sudije: Vojin Putniković i Lazar Anđelić. Igrač više: Vukovi 10 (1), Proleter 12 (3). Peterci: Vukovi 1 (1), Proletar 0

NBG VUKOVI: A. Osmanović (K), A. Vuković (3), V. Vitorović, D. Lukić, F. Tenžera (1), N. Joksimović, A. Njegovan (1), Đ. Manojlović, U. Acković, Đ. Džunić, M. Drašković (1), A. Slavković, B. Vrakela.

PROLETER: V. Stamenić, Đ. Milošević (1), S. Naćuk, M. Marinković, N. Papić, A. Andrejević (1), D. Rašković (1), A. Katić (1), S. Tomićević (3), S. Rončević, S. Ćirović, A. Stanković.

PRVA A LIGA, rezultati

TAŠ – Valjevo 11:12 (4:4, 3:3, 2:5, 2:0)
Beograd – Bečej 12:11 (4:2, 3:4, 3:3, 2:2)
Stari Grad – Spartak Prozivka 8:10 (0:1, 5:5, 2:3, 1:1)

Rezultati Prve B lige

Singidunum – Banjaluka 25:7 (6:1, 8:1, 7:1, 4:4)
Mladost – Rasina 12:21 (3:6, 3:6, 3:5, 3:4)
ŽAK - Dorćol 15:16 (3:2, 4:2, 2:7, 6:5)
TENT - Palilula 20:4 (5:0, 5:1, 5:3, 5:0)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati