Ostali sportovi

Direktno.rs

19. 12. 2019. 21:09 1

Šefik za 24 sata od trenera do sportskog direktora

Zbog čega je Denis Šefik u toku jednog dana postavljen za v.d. trenera vaterpolista Partizana, a onda nakon nekoliko sati prekomandovan na mesto sportskog direktora? Šta se dešava na Banjici i šta može da se očekuje nakon takvog neozbiljnog poteza... Mnogo je pitanja na koje javnost čeka da dobije odgovore.

Potresi u Partizanu se nastavljaju, najtrofejniji vaterpolo klub naše zemlje je u ozbiljnom problemu.

Nakon uručenih ostavki predsedniku crno-belih Aleksandru Šoštaru i predsedniku Skupštine Zoranu Avramoviću, tročlana komisija (Vilović, Bradajić, Manojlović), zajedno sa direktorkom Partizana Tatijanom Rakas uvela je promene na mestu trenera.

Najpre je vest bila da će legendarni Denis Šefik biti v.d. trenera crno-belih (posle smene Stefana Ćirića), međutim, dan kasnije, u četvrtak, priča je drugačija.

Čuveni golman je na mestu sportskog direktora, iako je Tatijana Rakas pre samo pet dana najavila da će tu funkciju obavljati smenjeni Ćirić?

- Ponavljam fokus je na školi. Kao vođu projekta vidim Stefana Ćirića. Treba da se izjasni. Ona je najvažnija. Sada imamo samo 220 članova. Šoštar jeste veliko ime u svetu vaterpola, ja sam se oduševljavala hobotnicom na golu. Ali ima i drugih, Šefik, Soro, deca danas traže Filipovića, Gocića, Jakšića. Oni su idoli, Šoštaru je tu vreme prošlo. Idemo dalje - izjavila je Rakas 14. decembra za "Žurnal".

Kao što je Direktno.rs javio, Denis Šefilk je u sredu popodne imenovan za v. d. trenera vaterpolista Partizana, što je uostalom u štampanom izdanju "Sportskog žurnala" za sredu, 18. decembar, istakla i direktorka kluba Tatijana Rakas. Međutim, uveče je došlo do obrta, pa je na zvaničom Instagram nalogu Šefik predstavljen kao sportski direktor, i to, kako se navodi, na njegovo insistiranje.

Postavlja se pitanje koja je zaista funkcija bila namenjena velikom Denisu Šefiku i zbog čega je iz za sada nerazjašnjenih razloga, od trenera u toku dana prešao na funkciju sportskog direktora? I da li legenda poput njega zaslužuje tako neozbiljan tretman, jer ne samo da igrači sumnjaju u reči Tatijane Rakas, već i mnogi drugi poput navijača, članova Upravnog odbora (smenjenih)...

Stefan Ćirić je u intervjuu za Direktno.rs istakao da je uvek na raspolaganju Partizanu u kom je proveo dve decenije, ali da je sada fokus na radu sa reprezentacijom, pa do februara neće imati nikakve aktivnosti na Banjici.

Igrači odlaze u druge klubove (prevashodno deca), zbog hladnog bazena, dok je Šoštar, iako bez funkcije u VK Partizan, zamolio roditelje za strpljenje.

- Molimo roditelje dece mlađih kategorija na bazenu da se još malo strpe i da ih ne vode u druge klubove. Nadamo se da će se u doglednom periodu ova situacija civilizovano rešiti. Isto tako mi je važno da je Upravni odbor podržao mlade igrače Partizana koji svim srcem žele da ostanu u klubu i iz istog ne žele da idu. Fudbalski klub Partizan će podržati rad Vaterpolo kluba i kupiti u vrednosti od milion dinara cisternu mazuta, koju ćemo zajednički realizovati u najhitnijem roku. Ja im se na razumevanju o situaciji iskreno zahvaljujem. Zadovoljan sam zaključcima Upravnog odbora Sportskog društva - poručio je Šoštar za Direktno.rs u sredu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati