Ostali sportovi

18. 11. 2019. 17:18 0

VATERPOLO Novobeogradske ekipe redom ruše protivnike

Vaterpolisti Novog Beograda su u gostima savladali Spartak sa 16:7 u šestom kolu Prve A lige Srbije i na taj način su zadržali maksimalan učinak u šampionatu.

U šestoj rundi su se sastale dve ekipe koje su prošle sezone vodile glavnu reč u Prvoj B ligi i odigrale dva derbija sa po jednom pobedom na obe strane. Ove sezone međutim od derbija nije ostalo ništa. Novi Beograd je lako savladao Spartak u Subotici, a razlika u plasmanu na tabeli, srazmerna je i razlici u golovima, na ovoj utakmici. 

Novobeograđani su od starta utakmice diktirali temo, stvorivši nakon prve četvrtine već četiri gola prednosti. Prvi su poveli ipak domaći preko Konatara, ali su uzvratili gosti preko Bašice sa igračem više i kapitena Filipovića, za 1:2. Novi Beograd je stvorio razliku u poslednja tri minuta prve deonice. Igrača više realizovao je Žeželj, a zatim je dva gola postigao Asanović za konačnih 1:5 nakon prve četvrtine.

Druga četvrtina bila je gotovo preslikana. Prvi gol za Spartak postiže Čabrilo iz peterca, a uzvrća Filipović na isti način. Opet u finišu četvrtine Novi Beograd postiže tri gola. Bursać je prvo realizovao igrača više, a zatim postigao još jedan gol za 2:8, da bi četiri sekunde pre kraja četvrtine precizan bio i Asanović.

Nisu Novobeograđani ništa prepuštali slučaju, niti su se opuštali, tako da su i treći deo igre rešili u svoju korist. Dva gola postigao je Manojlović, a jedan Žeželj, za ubedljivih 2:12.

U četvrtom periodu dolazi do nešto rasterećenije igre na obe strane i goleade. Četvrtinu otvara Spartak sa dva gola. Prvo je strelac bio Čabrilo, a zatim i Ivašević sa igračem više. Novi Beograd uzvraća takođe sa dva gola, preko Žeželja i Bursaća za 4:14. U poslednja 3 minuta viđeno je još pet golova. Ponovo su domaći vezali dva gola, preko Klinovskog i Bulajića. Manojlović je bio sledeći strelac za Novi Beograd za 6:15, a ubrzo je Bulajić smanjio na 7:15 sa igračem više za Spartak. Tačku na meč stavio je Dan Luka golom za Novi Beograd, na tri sekunde pre kraja utakmice, za konačnih 7:16.

Prvi deo prvenstva u Prvoj A ligi završava se narednog vikenda, kada se igra derbi između Novog Beograda i Starog Grada, koji će odlučiti o jesenjem prvaku.

Spartak - Novi Beograd 7:16 (1:5, 1:4, 0:3, 5:4)

Igrač više: Spartak 9 (3), Novi Beograd 5 (3). Peterci: Spartak 1 (1), Novi Beograd 1 (1).

Spartak: Ćalasan, Čabrilo (2), Varkulja, Konatar (1), Ivašević (1), Bulajić (2), Stojanović, Klinovski (1), Stojanović, Jarić, Zeljković, Dmitrašinović.

Novi Beograd: Rističević, Filipović (2), Vrejić, Bursać (3), Žeželj (3), Živković, Nikolov, Negus (2), Luka (1), Bašica (1), Manojlović (3), Asanović (3), Pantelić, Ilić.

Ubedljiv trijumf su ostvarili i Vukovi sa Novog Beograda, koji su u šestom kolu Prve B lige potopili Mladost sa čak 24:6. Vukovi su rezultatski ubedljivo i dominantno po prikazanoj igri, savladali ekipu Mladosti iz Pančeva, ostvarivši šestu pobedu iz isto toliko utakmica. Pored rezultata o dominaciji domaće ekipe odlično govori i podatak da su gosti uspeli da iznude samo jedno isključenje tokom čitavog toka utakmice. Sa druge strane, Vukovi su pored 24 postignuta gola, od kojih je većina postignuta iz kontri ili sa igračem više, promašili nekoliko odličnih prilika i tri peterca. 

Kada je razlika između dva rivala kao što je bio slučaj na ovoj utakmici, ne može se mnogo toga zanimljivog reći o samom toku meča. Vukovi su već u prvoj četvrtini pokazali protivniku da nema čemu da se nada. Posle samo tri minuta i 20 sekundi igre, bilo je 4:0, a do kraja prvog dela 7:1 za domaću ekipu.

U nastavku su gosti već počeli fizički da padaju, ali su Vukovi promašivali šanse, pa su ovaj deo igre dobili sa 3:1. Treći deo Novobeograđani su dobili sa 5:1, ali pored toga promašili dva peterca i jednu kontru, takozvanu jedan na nula.

U četvrtoj četvrtini je viđena revija od čak 12 golova, 9:3 u korist Vukova. Najefikasniji igrač utakmice bio je Đorđe Manojlović sa sedam pogodaka.

Vukove u narednom kolu očekuje gostovanje u Kruševcu, ekipi Rasine, koja je u dosadašnjem toku sezone najveći konkurent Vukovima za prvo mesto. Ova utakmica neće odlučiti o pobedniku Prve B lige, ali će sigurno imati imati velikog uticaja na to.

Vukovi - Mladost 24:6 (7:1, 3:1, 5:1, 9:3)

Igrač više: Vukovi 9 (6), Mladost 1 (0). Peterci: Vukovi 4 (1), Mladost 0

 NBG Vukovi: A. Osmanović (K), L. Nastić, D. Lukić (5), A. Marković (4), S. Milošević, A. Stefanović (2), N. Joksimović, Đ. Manojlović (7), M. Đorđević, O. Jovanić, Đ. Džunić (3), F. Tenžera (3), A. Slavković, B. Vrakela.

Mladost: D. Trifunović, L. Aleksić, D. Gojković, M. Perić, U. Atanacković, S. Novaković, D. Papulić, M. Koprivica, D. Rodić (3), F. Đukić, D. Prelić (K) (2), N. Baroš, B. Brajović, D. Baroš.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati