Košarka

Direktno.rs

03. 10. 2024. 22:40 0

Partizan prosuo pobedu: Baskonija slavila na startu EL

Košarkaši Partizana izgubili su u prvom kolu Evrolige od Baskonije rezultatom 88:82.

Timoti Luvavu je bio sjajan na startu utakmice, od prvih devet poena je on zaslužan za čak šest, dok je Partizan imao velikih problema u napadu. Sterling Braun je bio prvi koji je pogodio iz igre u ovoj sezoni Evrolige.

Čitav tok prve četvrtine Partizan je uglavnom dobro igrao odbranu, i iz toga je proizašla dobra serija, pa su crno-beli posle trojki Dejvisa i Marinkovića poveli sa 11:9. Serija se nastavila posle fantastičnog prodora kapitena Partizana za seriju 10:0.

Imala je ekipa Željka Obradovića plus od 4 poena u nekoliko navrata, ali je u poslednjem napadu napravljen propust, pa je trojku u poslednjoj sekundi postigao Kamar Boldvin.

Početkom druge deonice videli smo verovatno najlepši potez prvog kola Evrolige, teško da će iko nadmašiti neverovatno zakucavanje Tajrika Džonsa posle asistencije Karlika Džonsa, sve to uz faul.

Gledali smo rezultatsku klackalicu, upisao se i Karlik Džons, na drugoj strani Jaramaz, da bismo ponovo videli jedno sjajno zakucavanje Tajrika Džonsa i opet posle odličnog dodavanja njegovog prezimenjaka.

Nekoliko situacija je Partizan propustio da ode na +4 ili +5, a ruku je naštelovao Brendon Dejvis koji je pogodio i svoju drugu trojku, ali je brzo vratio Hauard na drugoj strani.

Upravo je Brendon Dejvis bio taj koji je vukao Partizan u napadu, a kada je Bonga pogodio trojku bilo je 32:36, a Marinković je promašio otvorenu za osetniju prednost crno-belih. No, Bonga je pogodio dva slobodna bacanja za 32:38 što je bila najveća prednost Partizana na minut i po pre kraja poluvremena.

Maksimalnih +9 Partizan je imao posle poena Tajrika Džonsa, ali potom kreće serija Baskonije koju je počeo Čima Moneke trojkom, usledila su još četiri poena, pa su prišli na samo 2 poena zaostatka.

No, Sterling Braun je konačno prekinuo seriju, usledila je trojka Lundberga, ali je i Sedekerskis pogodio svoju prvu trojku i vratio neizvesnost. Maestralni Tajrik Džons je blistao u napadu, pa iako je Partizan igrao slabiju odbranu nego u prvom poluvremenu, prednost je održavana. No, posle serije od 6:0 Baskonija je ponovo izjednačila preko Kamara Boldvina.

Isak Bonga je utišao celu halu trojkom, da bi Lundberg pogodio trojku iz tranzicije za +6!

Vratila se Baskonija ponovo u meč, serijom 5:0, a Partizan je nastavio da prosipa lopte, čak četiri izgubljene smo videli u trećoj deonici. Igralo se i bez mnogo faulova u ovoj četvrtini, a u poslednju smo ušli uz rezultat 59:60 za crno-bele.

Egal u prva dva minuta poslednje deonice, da bi Marinković konačno pogodio trojku, a u sledećem napadu kontra Partizana i novo zakucavanje Tajrika Džonsa!

I ponovo se vratila Baskonija, pokazali su koliko su žilavi, pa su posle poena Luvavua sa linije za slobodna bacanja stigli na 70:71. Posle fantastične odbrane Partizana, Forest je morao preko dve ruke da šutne i pogodio je o tablu trojku za prednost od 73:72, a serija se produbila na 8:1.

Sterling Braun je loše odigrao u kontri, ali je Partizan igrao odličnu odbranu sredinom poslednje četvrtine i bio je u igri. Lundberg je pokazao da ima veoma mirnu ruku u ključnim trenucima, ali je na drugoj strani Timoti Luvavu pogodio trojku za 78:74 za tajm aut Željka Obradovića na 2:17 do kraja.

Loše je odigrao Partizan sam finiš, nekoliko loših napada i nerezonskih šuteva, pa je najveću prednost Baskonija imala na 36 sekundi do kraja utakmice.

Dve trojke Partizana preko Vanje i Dejvisa su samo smanjile razliku. Na kraju i jedna diskutabilna odluka da se Marinkoviću dosudi faul nad Hauardom je bila i dovoljna za pobedu domaćina.

BASKONIJA - PARTIZAN 88:82 (16:17, 16:21, 27:22, 29:22)

Dvorana: Buesa arena

Sudije: Robert Lotermozer, Pjotr Pastusjak, Džozef Bisang

Baskonija: Hauard 17, Raieste, Sedekerskis 14 (6sk.), Luvavu 15, Jaramaz 2, Forest 10 (4sk.), Rogavopulos, Diop 2, Boldvin 7, Hol 8, Endiaje, Moneke 13 (4sk., 4as.).

Partizan: Dejvis 20, Lundberg 10 (4as.), K. Džons 4 (6as.), Nilikina 3, Koprivica, Nakić, Marinković 11 (4sk.), Pokuševski, Braun 4, Bonga 8 (4sk.), Lakić, T. Džons 22 (4sk.).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pronađi uljeza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati