Košarka

Direktno.rs

21. 09. 2024. 22:58 0

Partizan preslišao prvaka Evrope usred Atine!

Košarkaši Partizana nisu mogli da požele bolju uvertiru pred start nove sezone! Crno-beli su u poslednjem kontrolnom meču na stadionu u Atini pred 35.000 ljudi savladali aktuelnog prvaka Evrope Panatinaikos sa 75:64.

Jeste Partizan prošle godine ''pokrenuo lavinu'' organizovanjem utakmice na stadionu na Tašmajdanu protiv Fuenlabrade, ali ovo što smo videli večeras je veliki korak dalje i fantastična promocija košarke.

Za to, kapa dole Atinjanima, a za ono što se videlo na terenu mora se odati priznanje košarkašima Partizana.

Oni su pred 36.000 protivničkih navijača na monumentalnom zdanju ''Kalimarmaro'' uspeli da trijumfuju nad aktuelnim prvakom Evrope Panatinaikosom - 75:64 i tako na najlepši mogući način završe pripreme za novu sezonu.

Da li su bili previše impresionirani atmosferom, ili zbog Partizanove čvrste odbrane, tek košarkaši Panatinaikosa u prva četiri i po minuta igre nisu upisali nijedan poen.

Za to vreme su crno-beli uspeli da povedu sa 6:0, da utišaju oko 35.000 domaćih navijača, a prve poene za ''zelene'' upisao je Janis Papapetru. To, ipak nije pokrenulo domaće koji i dalje nisu nalazili rešenja za odbranu crno-belih. Nešto kasnije je Kendrik Nan uspeo da ''namesti'' ruku'' i stigne do svojih devet poena u prvom poluvremenu, ali Partizan je konstantno održavao rezultatsku prednost, predvođen Brendonom Dejvisom, vršiocem dužnosti kapitena u odsustvu Vanje Marinkovića.

Uz Dejvisa su se tokom prvih 20 minuta istakli i Tajrik Džons i Dvejn Vošington, a na poluvremenu su crno-beli vodili sa 36:27.

Trojka Ernangomeza je podigla publiku na noge, kada je smanjio na 42:37, ali Partizan je, kao i mnogo puta tokom prvog poluvremena, pokazao da ume da odgovori kad treba i da ne dozvoli domaćinu da uđe u neku veću seriju.

Jurceven je sa linije penala opet smanjio na minus pet, ali je Partizan opet imao odgovor, a zatim je Karlik Džons posle odlične odbrane u kontri iznudio nesportsku ličnu grešku. Sa linije penala je prednost crno-belih učinio dvocifrenom. Nedugo zatim, poenima Bonge Partizan je poveo i sa 55:41.

Održavali su crno-beli dvocifrenu prednost i tokom četvrte deonice, a nadu Atinjanima vratio je Džedi Osman, poenima uz faul i PAO je prišao na 65:55.

Ali, nije dao da Partizan rivalu da ovaj meč učini neizvesnim. Međutim, na ulasku u poslednja dva minuta Janis Papapetru je pogpdio trojku i smanjio na samo sedam poena razlike - 69:62. Ovim pogotkom naterao je Željka Obradovića da zatraži tajm-aut, a Partizan se opet našao pod pritiskom.

I ponovo je tim iz Humske uzvratio, a Tajrik Džons zakucavanjem je stavio tačku na ovaj spektakl!

Vošington je na kraju imao 13 poena, Dejvis 12, Tajrik Džons 11 u Partizanu, a kod domaćih Nan 16, Grant 11 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Laka zarada, bez ulaganja

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati