Košarka

[ Izvor: Mediji ]

20. 09. 2024. 18:13 0

Evroliga promenila dva pravila pred start sezone

Evroliga neće imati sva ista pravila kao prošle sezone, a promene je objavila dve nedelje pred početak takmičenja.

Iz Evrolige su saopštili da su promene došle iz želje da se igra očisti, da bude pravednije i zanimljivije, kako za učesnike, tako i za publiku.

Prva promena se odnosi na pravilo "preko pola", što će treneri sada moći da traže da se proveri u bilo kom trenutku, dok će sudije moći da pogledaju snimak i utvrde da li je lopta vraćena preko polovine terena u poslednja dva minuta četvrte četvrtine i poslednja dva minuta produžetka.

U slučaju da se prekrši pravilo, više neće biti podbacivanja, nego će igrač koji stoji na liniji i ima loptu u rukama počinjati novi ceo napad svoje ekipe.

Kada se prekršaj dogodi u prednjem polju suprotne ekipe, lopta će biti vraćena u zadnje polje, a sat će brojati 24 sekunde za napad. U slučaju da se prekršaj dogodi u zadnjem polju, lopta će biti odbijena u prednje polje, a ekipa će imati 14 sekundi da se organizuje za šut.

Za blok, odnosno faul u napadu, smatraće se da je odbrambeni igrač van odbrambenog polukruga ako mu je noga podignuta iznad linije, dok se do sada smatralo da je unutra u ovom konkretnom slučaju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati