Košarka

Direktno.rs

20. 09. 2024. 15:33 1

"Nije tačno da sam od Zvezde dobio 200.000 dolara"

Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde, ovog petka je uoči starta nove sezone održao konferenciju za štampu, na kojoj je govorio o predstojećim izazovima crveno-belih u Evroligi, ABA ligi, ali i budžetu.

Između ostalog Čović je istakao da je Crvena zvezda od odlaska Nikole Topića zaradila dva miliona evra, ali da je 200.000 odmah dato njegovom menadžeru Mišku Ražnatoviću.

Nekoliko sati posle ove izjave oglasio se i Miško Ražnatović na društvenim mrežama.

- "Topić je otišao u NBA, Zvezda je dobila dva miliona dolara. Od čega je 200.000 dato menadžeru". Ova izjava je potpuno netačna! Crvena zvezda menadžeru nije dala ništa, a isplatila je 7,5 % Megi, klubu u čijem dresu je Topić odigrao 72,2% mečeva prošlogodišnje sezone! 7,5% x 2mil =150.000 - napisao je Ražnatović.

Čović je u izlaganju o Nikoli Topiću i drugim mladim igračima istakao:

- Zvezda je dobila od odlaska Nikole Topića u Ameriku 2.000.000 dolara, od toga je 200.000 otišlo Mišku Ražnatoviću. Što se tiče odlazaka u NCAA, tu je ugrožena kompletna košarka, ne samo evropska, i moraće da se postave neka pravila igre. Imate mladog igrača koji odmah dobije 200.000 dolara, smeštaj, hranu i koledž, a neki odavde i po 700-800 hiljada. Mi to ne možemo da pratimo, i ne samo mi. Moramo administrativno da se zaštitimo, da se uključe i FIBA svet i FIBA Evropa - rekao je Čović i dodao:

- Mi iz Srbije imamo odliv i u druge zemlje - Tursku, Španiju, Italiju… U Evroligi je teško razigravati mlade igrače, preispitati ABA ligu jer ona ima smisla samo ako vodi u evropska takmičenja. Ni naša loga nema tu prohodnost, za to moramo da se izborimo. Potrebno je da igrači od 18. do 21. godine dobiju što više kvalitetnih utakmica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati