Košarka

[ Izvor: Mocart sport ]

31. 08. 2024. 14:28 1

Partizan zaradio milion evra, traži pojačanje

Crno-beli tokom ovog leta doveli čak 14 novih igrača, ali i zaradili na nekim odlascima zbog čega je moguće da u tim Željka Obradovića stigne još jedan igrač.

Potpuno novi, remontovani Partizan već više od nedelju dana radi punom parom. Čak 14 novih igrača okupio je Željko Obradović na pripremama kako bih ih spremio za izazove u ABA ligi i Evroligi, a postoji mogućnost da u nekom trenutku stigne i 15. pojačanje. Naime, posle konačnog razrešenja zavrzlame sa Brunom Kaboklom, crno-beli će razmatrati da dovedu još jednog krilnog centra.

Naime, kao što je već svima odavno poznato, svi igrači iz prošle sezone koji su nosili crno-beli dres, osim Balše Koprivice, su napustili Humsku i pronašli novi klub (osim Džejmsa Nanelija). Ipak, dva najznačajnija posla su prelazak Alekse Avramovića u CSKA i Bruna Kabokla u Hapoel iz Tel Aviva. Na ovim transferima Partizan Mozzart Bet je zaradio i to ukupno 1.000.000 evra. Naime, CSKA je na ime obeštećenja za Avramovića platio 400.000, dok je klub iz Izraela za Kabokla izdvojio čak 600.000. Zbog svega navedenog, stvoren je prostor za eventualno još jedno pojačanje.

Crno-beli imaju prostora samo na jednoj poziciji - krilnom centru. Ipak, ne treba očekivati novo ime u narednim danima. Tek ukoliko se na tržištu pojavi igrač koji odgovara zahtevima tima, onda će klub iz Humske reagovati, a najrealnije je očekivati da se situacija iskristališe posle famoznog reza u NBA ligi. Mnogi američki košarkaši sada jure angažman u najjačoj ligi sveta, a tek kada ostanu bez opcija potražiće alternativu u Evropi. Partizan će biti jedan od klubova koji bi mogao da udomi igrača u reketu.

Odigrali su crno-beli do sada jedan pripremni meč, protiv Igokee i u reketu je ostvarena velika prednost, pre svega zbog fizičke nadmoći Brendona Dejvisa, ali i Tajrika Džonsa koji je u pojedinim momentima igrao i u tandemu sa pomenutim Dejvisom. Kombinovao je Obradović sve varijante, osim naravno sa Ajzeom Majkom koji se trenutno oporavlja od povrede lista.

Ustanovljeno je posle desetak dana rada da su sve pozicije popunjene, osim pozicija krilnog centra koja bi mogla da se pojača samo u slučaju pravog igrača koji bi pomogao na konkretne načine.

Pominjao je prethodnih dana po društvenim mrežama Čedi Osman, turski internacionalac sa zavidnim NBA iskustvom, međutim prema našim saznanjima on trenutno nije u planu za dovođenje iako je bio razmatran tokom leta. Naravno navijači i dalje prizivaju Davisa Bertansa koji nema NBA ugovor, ali i na tom frontu za sada nema novih informacija.

Ekipa Željka Obradovića svakako nastavlja sa radom. U ponedeljak igraju još jedan meč zatvorenog tipa, ovoga puta sa ruskim Jenisejom, a posle toga sledi put na turnir u Italiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati