Košarka

[ Izvor: Mediji ]

27. 08. 2024. 19:02 2

"Da je Aleksa igrao više protiv SAD, sad bi bio u NBA"

Prvi čovek moskovskog CSKA, Andrej Vatutin, otkrio je detalje oko prelaska Alekse Avramovića u njegov klub, napomenuvši da je srpski reprezentativac do 20. avgusta imao opciju da potpiše za neki NBA klub, ali se to nije dogodilo, pa će u naredne dve sezone predvoditi Armejce na terenu.

Avramović u Moksvu stiže kao najveća zvezda prelaznog roka u Rusiji, nakon sjajnog izdanja u dresu reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu. Vatutin priznaje da je strpeo od mogućnosti da doskorašnji igrač Partizana ode u najjaču ligu na planeti.

- Kad postoji čak i teoretska mogućnost, ne može se bez straha. Ko zna, da je Aleksa imao više vremena na terenu u poslednjoj četvrtini meča sa SAD, potpisao bi za neki klub u NBA. Naravno, imali smo spisak kandidata da zamenimo Aleksu, ali interno, tokom čitavog perioda odlazaka u NBA, verovali smo u najbolji ishod. Siguran sam da ni sam igrač neće zažaliti zbog svog izbora - rekao je Vatutin za Sport ekspres.

Bilo je pomoći i od strane srpkih igrača da Aleksa dođe u Moskvu.

- Zahvalan sam "našim" Srbima na laskavim komentarima o našem klubu, posebno Nikoli Milutinovu, koji je dosta komunicirao sa Avramovićem tokom predolimpijskih priprema. Što se tiče pregovora, u jednom trenutku nas je Aleksin agent Miško Ražnatović obavestio o mogućnosti odlaska igrača iz Partizana. Uređivanje svih detalja bilo je prilično lako. Jedina mana je bila NBA opcija na kojoj je agent insistirao, ali smo odlučili da pristanemo na ovaj uslov. Uključujući i to jer bismo bismo zaradili njegovim prelaskom u Ameriku. Samim tim bismo mogli da nađemo skupljeg igrača zauzvrat. Iako, naravno, nisam želeo da menjam talenat za finansije - dodao je.

Vatutin je prokomentarisao i Miloša Teodosića, koji bi mogao da bude gost na Superkupu VTB lige. Sprema li se možda neko iznenađenje za Zvezdinog plejmejkera?

- Ako vam kažem, to neće biti iznenađenje. U principu, imamo čega da se sećamo i pričamo i bez poklona. On je čarobnjak. Posebno za one kojima je košarka pre svega igra i spektakl. Možda smo osvojili manje nego što smo mogli, ali i u najtežim trenucima, posle neuspeha, verovao sam da ćemo jednog dana prevazići crni niz i doći na pobedničko postolje Evrolige. Drago mi je što se to dogodilo 2016. godine - dodao je Vatutin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati