Košarka

[ Izvor: Sport Klub ]

13. 08. 2024. 20:03 23

Kešelj predsednik KSS, funkcije Rebrači, Tomaševiću i Grujinu?

Dva dana nakon što je muška seniorska reprezentacija ostvarila drugi istorijski podvig u godinu dana, a 125 dana pre isteka drugog mandata na mestu predsednika Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović najavio je odlazak sa te funkcije.

Doduše, prema saznanjima Sport Kluba i dalje ne zvanično, jer o tome (još) nije obavestio članove Upravnog odbora "Kuće košarke", ali jeste svoje najbliže saradnike i prijatelje, nakon čega je za vest saznala i beogradska sportska javnost.

Ono što sportska javnost tek treba da sazna jesu imena onih koji će oko 15. decembra ove godine ući u kancelarije u Sazonovoj 83.

Sport Klub iz pouzdanih izvora saznaje da uloge u Savezu za period nakon Danilovića i dalje nisu u podeljene, da postoji više lobija koji žele da nametnu svoje autoritete na ključne pozicije, ali da je prema jednoj verziji za pozicije predsednika i generalnog sekretara KSS projektovan tandem Marko Kešelj/Aleksandar Grujin.

Moguće da bi u toj varijanti važne funkcije bile dodeljene i Dejanu Tomaševiću i Željku Rebrači. Ova opcija ima svoje agitatore u košarkaškim krugovima, ali i ozbiljne oponente, koji u ovom trenutku spremaju drugačiju kampanju.

Grujin lično nije preterano zainteresovan za ulogu Kešeljevog prvog operativca i da bi radije ostao na čelu Košarkaške lige Srbije, u koju je kao direktor došao u septembru 2021. godine. Naime, on i njegovi saradnici u KLS-u intimno osećaju da je ABA liga na istorijskom minimumu kada je uticaj i prohodnost u međunarodna takmičenja u pitanju i da, sada kada praktično više nema predstavnika u Evroligi, može da doživi brzi i bolan kraj postojanja. Utoliko, veruje da bi KLS u narednoj ili bližoj budućnosti mogla da dobije "nazad" svoje najbolje klubove, pre svega Crvenu zvezdu i Partizan, zbog čega želi da nastavi sa radom i "dočeka" dugogodišnje ABA-ligaše nazad u punom sastavu. U tom slučaju, ako Grujin ostane pri svom, pozicija genseka bila bi otvorena i ponuđena nekom drugom.

Decembar je i brzo i nije, ima još dovoljno vremena da se i druge zainteresovane strane pregrupišu i organizuju, pa da borbe za glasove na Izbornoj skupštini počnu.

Između ostalog, Danilović je i zbog toga odlučio da podseti javnost da mu krajem godine ističe drugi mandat i da je vreme za promenu rukovodstva, kao i da se to vreme iskoristi za organizovanje kampanja, predstavljanje programa i, na kraju, fer glasanje za bolju opciju.

Upored sa lobiranjem za glasove na Skupštini, budući čelni ljudi "Kuće košarke" moraće da vode razgovore i sa aktuelnim selektorom "A" reprezentacije Svetislavom Pešićem, kojem takođe ističe ugovor.

To se u svemu ne sme zaboraviti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati