Košarka

[ Izvor: Telegraf.rs ]

13. 08. 2024. 15:19 30

"Put od bronze do pijanstva je kratak": Tekst Italijana o Jokiću

Završile su se Olimpijske igre u Parizu nakon više od dve nedelje vrhunskog sporta, a košarkaška reprezentacija Srbije je došla do bronzane medalje pobedom protiv Nemačke, dok su prethodno poraženi u polufinalu od SAD.

Srbija je osvojila odličje, doduše ne ono što su želeli, međutim na kraju su se vratili s nečim oko vrata. Ipak, ostaje žal baš za tom utakmicom protiv Amerike, gde je naš tim bio bolji u ogromnom delu utakmice a opet je izgubio.

Na kraju, umela je Srbija da proslavi tu bronzanu medalju i te kako, a o samoj proslavi govori čitav svet. Kafići su bili prepuni, dok je na podijumu takođe bilo izuzetno veselo.

Zbog toga, Italijani su objavili i jedan tekst o Nikoli Jokiću, koji je sročen na zanimljiv način.

- Osvojio si bronzu. Konačno možeš da slaviš. Korak od bronze do pijanstva je bio kratak. Kao vođa tog čopora organizuješ turu po svim barovima u Parizu, nudeći piće svojim saigračima. U sedmom baru si već go do pasa, s isturenim stomakom, zajedno sa Bogdanovićem, pevajući protiv Zidana i Robespjera.

- Oko 23:00, dok držiš jedno oko zatvoreno da ne vidiš duplo, primaš telefonski poziv. To je tim menadžer: "Momci? Gde ste? Francuska-SAD se završava, uskoro je dodela medalja!". Jeza ti prolazi niz kičmu: potpuno ste zaboravili da treba da vam dodele medalje. Nekako stižete do dvorane, ulazite, penjete se na podijum, ali ti baš ne možeš više. Čula su te izdala pre bar nekoliko sati. Moraju da te drže dvojica. Rizikuješ da padneš s podijuma. Brzo te izvode napolje da izbegnu sramotu. Amerikanci su osvojili zlato, ali ti, Nikola Jokiću, osvojio si nešto još važnije: večnu slavu - zaključuje se u tekstu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati