Košarka

[ Izvor: Mediji ]

11. 07. 2024. 08:37 0

Počelo zagrevanje za OI: Ameri dobili Kanadu

U prvoj pripremnoj utakmici za olimpijski turnir u Parizu protivnik Srbije SAD savladale su Kanadu 86:72 u Las Vegasu.

Očekivano, Stiv Ker je malo mešao karte. Na ovom meču uopšte se nisu skidali Kevin Durent i Derik Vajt, a prvu petorku činili su Stef Kari, Džru Holidej, Devin Buker, Lebron Džejms i Džoel Embid.

Kanađani koji su veliki dužnici komšijama sa Mundobasketa, bolje su ušli u meč i dobili prvu četvrtinu 21:14. Ipak, stvari dolaze na svoje mesto u drugoj deonici koju SAD dobijaju 27:12. Praktično je sve rešeno u trećoj deonici, koju dobijaju puleni Stiva Kera 28:21 i pred poslednju četvrtinu imaju +15 - 69:54. Do kraja utakmice Amerikanci nisu ispuštali dvocifrenu prednost.

Kod pobednika najefikasniji je bio Entoni Edvards sa 13 poena, jedan više od Stefa Karija. Dvocifreni su još bili Holidej sa 11 i Entoni Dejvis sa 10, a zabeležio je i 11 skokova. Na drugoj strani Pi Džej Beret zabeležio je 12 poena, a Dilon Bruks i Šej Gildžs-Aleksander po 10.

SAD se nalaze u Grupi C sa reprezentacijama Srbije, Portorika i Južnog Sudana, dok je Kanada u Grupi A Olimpijskih igara sa Australijom, Španijom i Grčkom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Odličan kostim

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati