Košarka

[ Izvor: Mocart sport ]

09. 07. 2024. 09:43 0

Daleko je Partizan: Dvojac ima druge prioritete

Ponadali su se navijači Partizana da bi doskorašnji tandem Šarlot Hornetsa možda mogao put Humske, ali za Davisa Bertansa i Alekseja Pokuševskog je najrealniji ostanak u NBA ligi. U razmaku od svega nekoliko sati, Davis Bertans i Aleksej Pokuševski dobili su otkaze u Šarlot Hornetsima. Bio je to odmah znak za navijače Partizana da krenu da ih prizivaju, čak su se i iz samog kluba raspitali za status letonskog i srpskog internacionalca, ali za obojicu je ostanak u NBA ligi primaran u ovom momentu.

Davis Bertans je već izjavljivao da ako se bude vraćao nekada u Evropu da će Partizan biti primarna destinacija jer je baš u crno-belim bojama Letonac stasao u ubojitog šutera. Kod Duška Vujovševića je bio od 2012. do 2014. godine posle čega je bio dve sezone u Baskoniji, a onda kreće NBA karijera kod Grega Popovića, bio je potom u Vašingtonu, Dalasu, Oklahomi i Šarlotu.

Skoro identično važi i za Pokuševskog. Agent srpskog košarkaša trenutno radi na pronalaženju novog NBA kluba dok sam Aleksej vredno trenira u reprezentaciji gde pokušava da izbori mesto za Olimpijske igre u Parizu.

Što se dosadašnje karijere tiče, poznato je da je u NBA ligi već četiri godine. Iz Olimpijakosa je prešao u Oklahomu gde je imao povremene bleskove, ali povrede su umnogome uticale da ispadne iz tima. U Šarlotu je dobio šansu, ali očigledno ga više ne vide kao deo tima u kojem ostaje Vasilije Micić.

- Kod Alekseja mi se posebno svidelo što je shvatio šta treba da uradi da bi bio NBA igrač. Napredovao je i verujem da je lepa karijera pred njim - rekao je za Mocart Sport prošle nedelje Stiv Kliford, trener Micića i Pokuševskog u Šarlot.

Ni Pokuševski nikada nije krio da je veliki navijač Partizana, čak je bio na nekoliko mečeva gde je zdušno bodrio ekipu Željka Obradovića koja je trenutno u potpunom remontu.

Poslednji koji je došao u Humsku je iskusni Brendon Dejvis. Očekuje se i promocija Sterlinga Brauna, Isaka Bonge, Tajrisa Džonsa, Ajzee Majka i Marija Nakića, kao i Arijana Lakića, dok su zvanično promovisani Vanja Marinković, Ife Lundberg i Frenk Nilikina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Tvrda glava

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati