Košarka

18. 06. 2024. 07:03 0

Boston je novi šampion NBA lige!

Košarkaši Boston Seltiksa su ponovo na vrhu NBA lige! U finalnoj seriji pobedili su Dalas Maverikse 106:88, tako su su seriji slavili sa 4:1, čime su osvojili 18. šampionsku titulu. Ovim trijumfom, Boston je postao najtrofejniji klub u istoriji NBA, ispred Los Anđeles Lejkerse koji imaju 17 titula.

Kada je o samom susretu reč, Seltiksi su dominirali od samog početka utakmice. Već posle prve četvrtine su imali prednost od deset poena, a na poluvremenu su vodili sa 21 poenom razlike. Ključni igrač Bostona, Džejson Tejtum, briljirao je sa 31 poenom, 8 skokova i 11 asistencija. Njegovi ključni šutevi u četvrtoj četvrtini uticali su da se Dalas ne vrati u meč.

Džejlen Braun je dodao 21 poen za Boston, dok je Dalas predvodio Luka Dončić sa 28 poena i 12 skokova. Međutim, ni Dončić nije uspeo da održi korak sa raspoloženim Seltiksima, naročito jer je Kajri Irving ubacio samo 15 poena, i nije bio adekvatna podrška neverovatnom Luki koji je odigrao finale, ali i čitavu sezonu, sjajno.

Ova titula je prva za Boston od 2008. godine, što dodatno pojačava značaj ovog uspeha za ekipu i njihove navijače. Ako uspeju da zadrže trenutnu ekipu, Seltiksi će i sledeće sezone biti među glavnim favoritima za osvajanje NBA titule.

Da podsetimo, Boston je "preuzeo" tron od Denver Nagetsa, koji su tokom prošle sezone, dominirali ligom i osvojili takmičenje uz odlične partije srpskog košarkaša Nikole Jokića koji je tada bio MVP finalne serije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati