Košarka

[ Izvor: Mediji ]

14. 06. 2024. 22:42 0

Epski preokret kompletiran kroz dramu, PAO šampion Grčke!

Zahvaljujući, između ostalog, neverovatnom šuterskom izdanju Kostasa Slukasa Panatinaikos je savladao Olimpijakos rezultatom 87:82 u petoj utakmici finala plej-ofa i postao šampion Grčke.

Bila je ovo 40. titula državnog prvaka atinskih "zelenih" i prekid dvogodišnje vladavine Olimpijakosa grčkom košarkom. Ujedno, PAO je uspeo da postane šampion nakon što je izgubio prva dva meča.

Neviđena drama desila se u petak uveče u OAKA Areni, dupke punoj i "ludoj", sa ova dva tima drugačije to nije moglo - utakmica je rešena u poslednjim sekundama.

Posle serije trojki Petersa i Papanikolaua (vezali tri) gosti, dotad skoro otpisani, su se rezultatski primakli pred kraj i režirali triler.

Nan je potom promašio za tri, a Olimpiajkos je imao napad za vođstvo pri rezultatu 81:80, na 34. sekunde pre kraja.

Ipak, Vilijams-Gos nije bio precizan, da bi Mitoglu pogodio oba penala i vratio PAO na +3. U narednom napadu Vilijams-Gos je bio pecizan sa linije penala oba puta, kao i Nan na drugoj strani.

Panatinaikos je tako poveo 85:82 na sedam sekundi pre kraja.

Nakon tajm-auta Vilijams-Gos pravi kardinalnu grešku - nije ubacio loptu u igru u roku od pet sekundi i tako je praktično predao Panatinaikosu. Grigonis je potom sa linije penala stavio tačku na pobedu.

Ali ovo je bilo Slukasovo veče, nije njegov "rafal" zasenila ni ovakva završnica.

Još jedan čudesan meč odigrao je iskusni plejmejker. Bio je ključni igrač još jednog finala posle onog evroligaškog sa Realom i verovatno je odluka Panatinaikosa da ga dovede minulog leta bila jedna od najboljih koju je ovaj klub doneo ikada.

Slukas je ovaj meč završio sa 29 poena od kojih je 25 postigao u prvom poluvremenu.

Za taj učinak mu je bilo potrebno samo 12 minuta i 18 sekundi!

Teško da je neki igrač za tako kratko vreme u tako važnoj utakmici uspeo da postigne toliki broj poena. Slukas je krenuo da zatrpava koš svog doskorašnjeg kluba u momentima kada su gosti bili u naletu i pretili da se rezultatski odvoje još u začetku utakmice.

Tim iz Pireja brzo je poveo rezultatom 15:4.

Potom je Slukas preuzeo stvari u svoje ruke - za kratko vreme provedeno na terenu u prvom poluvremenu iz deset šuteva pogodio je devet!

Za tri je šutirao 4/5, za dva 5/5, za jedan 3/3!

PAO je, tako, brzo iznivelisao rezultat, potom, u drugoj četvrtini, zahvaljujući neverovatnom "rafalu" svog plejmejkera, poveo rezultatom 48:37.

Nije Slukas u nastavku bio na istom nivou, nije to bilo ni realno, ali su se Lesor, Nan i Grent potrudili da njegova partija ne bude uzaludna.

Ova trojica su odbila opasne nalete gostiju, Nan i Grent bili i mirne ruke u penal seriji i obezbedili domaćem timu veliki trijumf, titulu i savršen završetak spektakualrne sezone.

Lesor je meč završio sa 15 poena, Grent je imao 13, koliko je postigao i Nan.

Kod gostiju sjajan je bio Nikola Milutinov sa 17 poena i 12 skokova, a najefikasniji je bio Alek Peters sa 21 poenom.

Drugi strelac Olimpijakosa u poslednjem meču sezone bio je Papanikolau sa 18 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.06.2024.]




Video dana

Viljuškarista se pravi važan

Anketa

Da li ste zadovoljni igrom Srbije protiv Engleske?

Rezultati