Košarka

[ Izvor: Mediji ]

06. 06. 2024. 11:44 2

Sa kakvim sastavom Partizan ulazi u sledeću sezonu?

Prema najavama Aleksandra Grujina, prvog čoveka KLS, finalna serija ovog takmičenja je završena i neće biti nastavljena. To znači da je sezona za KK Partizan okončana i da će se crno-beli okrenuti stvaranju tima za narednu godinu. Sada je već izvesno - u gotovo potpuno izmenjenom sastavu.

Jasno je da će na klupi kluba iz Humske ostati trener Željko Obradović. Iskusni stručnjak je nedavno potpisao ugovor do leta 2026. godine i od oktobra će započeti svoju četvrtu sezonu u drugom mandatu u klubu u kojem je i započeo trenersku karijeru.

I dalje nije poznato da li će na mestu sportskog direktora Partizana ostati proslavljeni reprezentativac Zoran Savić.

Na konferenciji za medije na kojoj je objavljeno da Obradović ostaje u klubu, predsednik Partizana Ostoja Mijailović govorio je i o ostanku prvog čoveka Partizanovog sportskog sektora.

- Postoji želja i za nastavak saradnje sa sportskim direktorom Zoranom Savićem. Da trenutno nije na službenom putu, bio bi ovde, pred novinarima, sa Željkom i sa mnom. Nije ni njemu lako, radi veliki posao za klub, on je mnogo više od našeg saradnika, on je prijatelj - rekao je tom prilikom Mijailović.

Ipak, zvaničnih informacija o Savićevom ostanku u Partizanu još nema.

Što se tiče igračkog kadra, malo je košarkaša koji su još pod ugovorom kada je Partizan u pitanju. Ugovore do leta 2025. godine imaju Kevin Panter i Zek Ledej (dvojica najplaćenijih igrača Parizana), Aleksa Avramović, Balša Koprivica i Ognjen Jaramaz. Ugovor je do leta 2025. godine imao i Bruno Kaboklo, ali je teško očekivati da brazilski centar ostane u klubu pošto je bez saglasnosti kluba napustio Srbiju pred start finalne serije ABA lige.

A bez ugovora ostaju osmorica igrača iz aktuelnog sastava:

- Džejms Naneli

- Pi-Džej Doužer

- Frenk Kaminski

- Džejlin Smit

- Danilo Anđušić

- Alen Smailagić

- Uroš Trifunović

- Mateuš Ponitka (ima opciju za produžetak saradnje na još jednu godinu).

U evropskim medijima su se pojavljivale informacije o tome da je Partizan zainteresovan za produžetak saradnje sa Džejlinom Smitom, ali klub i igrač nisu davali izjave o tome.

Izvesno je da Partizan neće nastaviti saradnju sa Frenkom Kaminskim. Nekadašnji NBA centar napustio je Srbiju po završetku plej-ofa ABA lige i klub mu se zahvalio na vremenu koje je proveo u crno-belom dresu.

Posle utakmice sa Megom u polufinalu plej-ofa KLS, sa navijačima i saigračima su se pozdravili Pi-Džej Doužer i Džejms Naneli. Pred početak srpskog prvenstva doneta je odluka da ova dvojica Amerikanaca neće biti u sastavu Partizana.

Zasad nije poznato da li je klub voljan da ih zadrži. Naneli je proveo dve sezone u "parnom valjku", imao je neke odlične partije i postao je jedan od miljenika navijača, dok je Doužer u prvoj sezoni u evropskoj košarci samo nagovestio kvalitet zbog kojeg ga je Partizan prethodnog leta i angažovao.

Evidentno je da će Partizan morati da dovede veliki broj novih igrača, a Sport klub je preneo da je Partizan dogovorio saradnju sa svojim nekadašnjim kapitenom i srpskim reprezentativcem Vanjom Marinkovićem.

Zasad nema informacija o novajlijama u dresu Partizana za sezonu 2024/2025, iako je sasvim jasno da uprava Partizana aktivno radi na angažovanju pojačanja za sledeću godinu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati