Košarka

Direktno.rs

27. 05. 2024. 22:04 3

Senzacija: Mega nokautirala Partizan

Košarkaši Mege savladali su Partizan rezultatom 92:88 i tako izjednačili u polufinalnoj seriji KLS.

Izabranici Marka Baraća uspeli su da prirede iznenađenje i tako seriju uvedu u neizvesnu završnicu, a ime drugog finaliste saznaćemo nakon epiloga treće utakmice u Beogradskoj areni.

Posle trijumfa u prvom susretu, "crno-beli" su u drugi ušli prilično fokusirano i dvema trojkama Ponitke i Smita odmah stekli značajnu prednost koja je krajem prve deonice postala i dvocifrena.

Mega je pokušavala da se poenima Jelavića i Jovića približi gostima, ali su poeni Kabokla i Pantera omogućili Partizanu da na kraju četvrtine ima 10 poena prednosti - 28:18.

Početkom druge četvrtine, nakon dugo vremena se na parketu u sastavu Partizana našao i Ognjen Jaramaz, Mega je u drugoj deonici ostavila bolji utisak zahvaljujući Đurišiću i Filipsu, a poeni Milijaševića i Petrovića omogućili su domaćinu da umanji zaostatak na šest poena.

Treću deonicu obeležila je serija Mege 8:0 koju su pokrenuli Jović i Filip, pa je domaći tim tako prvi put na meču uspeo i da povede.

U tim trenucima, Kaboklo je svojim poenima držao "crno-bele" u igri, Mega je dobila ozbiljan udarac posle isključenja Maloveca, međutim to nije smetalo izabranicima Marka Baraća da poenima Iljasolua stignu i do "plus pet" sa koliko se i otišlo na odmor pred poslednju četvrtinu.

Turski košarkaš je trojkom započeo četvrtu deonicu što kao da je najavilo još bolju igru domaće ekipe, raspoloženi Jelavić i Milijašević napravili su velike probleme zonskoj defanzivi "crno-belih", pa je Mega sredinom četvrtine uspela da stigne do 13 poena razlike posle trojki Milijaševića i poena Petrovića.

Trojkama Trifunovića i Smita, Partizan je uspevao da održi korak sve do poslednjih trenutaka meča

Pobedničku ekipu predvodio je Jović sa 14 poena i sedam asistencija, Filips je dodao 13 poena i četiri asistencije, po 12 su dodali Milijašević i Jelavić. Petrović je postigao devet poena.

U Partizanu se istakao Bruno Kaboklo sa 18 poena i šest skokova, a dvocifreni su bili još i Smit sa 17 i Ponitka sa 12 poena. Panter je meč okončao sa devet poena.

Treći i odlučujući meč polufinalne serije između Partizana i Mege na programu je 30. maja od 18 časova u Beogradskoj areni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati