Košarka

Direktno.rs

26. 05. 2024. 07:35 0

Indijana opet pala, Boston na pobedu do NBA finala (VIDEO)

Indijana Pejsersi su učinili sve što je bilo u njihovoj moći da iskoriste domaći teren i smanje rezultat u seriji Bostona, odigrali su vrlo dobar meč i bili u vođstvu od početka druge do samog kraja četvrte četvttine, ali im to nije bilo dovoljno. Seltiksi su zaigrali fantastično u samoj završnici utkamice i na krilima Džrua Holideja slavili su sa 114:111, što im je donelo 3:0 u finalnoj seriji Istočne konferencije, ali i tri meč lopte za plasman u veliko finale NBA lige.

Iskusni bek Bostona je u završnici odigrao izuzetno u oba pravca. Prvo je poenima uz faul, doneo preokret ekipi Džoa Mazule na 39 sekundi pre kraja (112:111), a onda je ukrao loptu nesuđenom heroju domaće publike Endrjuu Nembhardu i poenima sa penala rešio pitanje pobednika treće utakmice. Nembhard je zabeležio rekord karijere sa 32 ubačena poena, uz četiri skoka i devet asistencija, ali mu je Holidej "ukrao" šou. Postigao je 14 poena, ali one najvažnije kada se lomilo pitanje pobednika.

Kakvu je priliku propustila Indijana dovoljno govori činjenica da je Boston pre preokreta u finišu, poslednji put bio u vođstvu na kraju prve četvrtine, kada je bilo 32:31. Nakon toga sastav Rika Karslija je imao ozbiljnu prednost, u dva navrata stizao i do plus 18 (64:46 i 84:66), ali igrači Bostona u poslednjem kvartalu kao da su rešili da se uozbilje. Sveli su zaostatak na jednocifren broj, a onda postepeno topili prednost Indijane. Najveće zasluge za to idu na adresu Džejsona Tejtuma, koji je ostvario dabl-dabl i bio najefikasniji igrač utakmice sa 36 poena (10 skokova).

Vrlo važne poene u gostujućem timu postigli su Džejlen Braun (24) i Al Horford (23), dok je kod Indijane Mekonel ubacio 23, a Sijakam i Tarner po 22.

Boston će već za dve večeri pokušati da iskoristi prvu meč loptu za veliko finale NBA lige.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati