Košarka

Direktno.rs

24. 05. 2024. 23:23 1

Real je u novom finalu EL: Olimpijakos nije imao šanse

Košarkaši Real Madrida plasirali su se u finale Evrolige pošto su u drugom polufinalnom meču ubedljivo savladali Olimpijakos rezultatom 87:76.

Izvanredno je Real odigrao prvu četvrtinu, kako napadački sa čak šest pogođenih trojki u tom periodu, tako i u odbrani za koju Olimpijakos nije imao rešenja, pa su crveno-beli iz Pireja za prvih deset minuta upisali tek deset poena.

Real je za to vreme stigao do prednosti od 18 poena razlike, a u istom ritmu je rešetao protivnički koš i tokom drugog kvartala, kada je u jednom trenutku imao i ''plus 25'' - 54:29! Šuterski najrspoloženiji bili su Hezonja i Musa, ali je i veliki broj drugih igrača bio efikasan, pa protivnički tim nije znao odakle mu preti najveća opasnost.

Izgledalo je da Olimpijakosu preti prava blamaža u ovom polufinalu, ali je tim Jorgosa Barcokasa do poluvremena uspeo da priđe na 56:37, a početkom drugog je nastavio da smanjuje razliku, pa je prednost Reala iznosila svega 12 poena razlike u tom periodu.

Kako je meč odmicao, i grčki tim je sve bolje šutirao za tri poena, bio je to pravi trojkaški obračun, ali Real nije bio tako ubojit kao u prvom poluvremenu, pa je u trećem kvartalu upisao samo 15 poena, što je prepolovljen učinak u odnosu na ono što su Madriđani postigli u prve dve deonice.

Početkom četvrte četvrtine Olimpijakos je u par navrata uspeo da svoj zaostatak učini jednocifrenim, ali ne i više od toga, pa je Real ipak bez većih problema priveo meč kraju.

Džanan Musa je sa 20 poena bio najefikasniji u Realu, Hezonja je ostao na 12 poena i 6 skokova, uz značajno pokvaren procenat u šutu za tri poena tokom drugog poluvremena (3/10), a Poarije i Jabusele su meč završili sa po 11 poena. U ekipi Olimpijakosa najbolji Piters sa 23 poena i 10 skokova, Mekisik je upisao 17, Vilijams-Gos 15, a naši reprezentativci su imali skroman učinak - Petrušev pet, Milutinov bez poena.

U finalu Evrolige sastaće se Panatinaikos i Real! Oni su polufinalne mečeve dobili na impresivan način. Duel za tron na programu je u nedelju od 20 časova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati