Košarka

Direktno.rs

24. 05. 2024. 22:15 5

Jedno je sigurno: Zvezda uvek pobeđuje FMP

Nastavlja se nestvarni niz pobeda Crvene zvezde protiv FMP-a. Crveno-beli su savladali tim iz Železnika rezultatom 97:87. Zvezda je tako upisala čak 40. uzastopnu pobedu protiv FMP-a i došla na korak do plasmana u finale KLS.

Brazilac je bio najefikasniji igrač na meču sa 25 poena, a pratio ga je Luka Mitrović koji je ubacio 15. U ekipi FMP-a bolji od ostalih bili su Slovenac Matic Rebec sa 16 i Aleksa Stepanović koji je upisao poen manje.

Silvovito je Zvezda krenula na startu utakmice u "Pioniru". Blistao je MVP finalne serije ABA lige Jago dos Santosa koji je pogađao trojke i delio asistencije. Posle pogotka Bolomboja crveno-beli su poveli sa ubedljivih 21:6 već na polovini prve deonice.

Od tog trenutka FMP je zaigrao bolje. Uspeli su igrači trenera Nikitovića da uhvate bolji napadački ritam preko Šaranović i Rebeca, a ni Zvezda nije nastavila da toliko lako dolazi do poena, pa je prva četvrtina završena prednošću domaćina od 27:13.

Bolje je Sferopulosov tim započeo i drugu deonicu, a posle koša Teodosića domaćin je imao i maksimalnih "+18" (35:17). Ipak, FMP se nije predao, naprotiv. Novak i Rebec razigrali su čitavu ekipu, a „panteri“ serijom od 8:0 uz poene Kuzmića došli na "-10" (35:25).

Zatražen je tajm-aut sa klupe crveno-belih, ali ni to nije pomoglo da se ekipa trgne. Posle poena vrlo dobrog Stepanovića "panteri" su bili na samo pet poena zaostatka (38:33), a onda Nedović serijom 5:0 vratio dvocifrenu prednost Zvezdi. Međutim, to je samo odložilo povratak ekipe iz Železnika koja je furiozno završila prvo poluvreme i na veliki odmor otišla sa samo poenom minusa - 43:42.

Igralo se u egalu na startu drugog dela, a posle trojke Novaka FMP je kompletirao preokret i po prvi put poveo sa 57:55. Odgovorio je Jago košem uz faul i vratio prednost svom timu. Odmah je Zvezda pojačala i u odbrani, a razigrani Brazilac pogodio trojku na drugoj strani i naterao Nikitovića da zatraži tajm-aut.

Ono što je Jago radio za domaćina na drugoj strani bilo je delo Novaka koji je sa lakoćom poentirao u finišu treće četrtine i održavao svoj tim na prihvatljivom minusu, pa smo u poslednju deonici ušli vođstvom Zvezde od 70:65.

Nastavio je Jago tamo gde je stao u trećoj na startu četvrte četvrtine i odmah pogodio trojku za domaćina, a onda Teodosić servirao polaganje Lazareviću za povratak crveno-belih na komfornih "+10" - 75:65.

Na Jagovu sjajnu igru nadovezao se i Teodosićmsa dve uzastopne trojke i odveo Zvezdu na 14 poena prednosti (81:67) i tako udabao crveno-belima put ka pobedi. Sve je posle toga bila čista rutina za domaćina koji je stigao do sigurne pobede.

Druga utakmica u seriji igra se u ponedeljak 27. maja u Železniku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati