Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

22. 04. 2024. 20:22 0

Zvezda samlela Studentski centar za polufinale ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde prelako su savladali Studentski centar rezultatom 77:92 i tako se plasirali u polufinale plej-ofa ABA lige, gde ih čeka serija sa Megom.

Meč je obeležio povratak na parket mladog plejmejkera Nikole Topića koji se oporavio od povrede, a najefikasniji u ekipi Janisa Sferopulosa bio je Jago dos Santos sa 17 poena, 19 je kod "studenata" ubacio Mario Drežnjak.

Od samog starta utakmice u "Morači" videlo se koliko su crveno-beli ozbiljnije shvatili ovaj meč u odnosu na onaj iz Beograda. Zvezda je započela duel serijom od 6:0, a posle trojke raspoloženog Gedraitisa Sferopulosov tim je vodio sa 13:5.

Važan momenat za crveno-bele dogodio se na isteku četvrtog minuta igre kada se posle pauze od tri i po meseca na parket vratio mladi plejmejker Nikola Topić. Nastavila je Zvezda sa njim u petorci samo povećava prednost, a ona je postala dvocifrena kada je Nedović položio i pogodio dodatno slobodno bacanje za 22:10.

Da je sve išlo od ruke lideru posle "regularnog" dela šampionata pokazuje i trojka Teodosića sa preko 10 metara u poslednjim sekundama prve četvrtine za ubedljivih 29:12. Posle nekoliko utakmica u kojima ga nije bilo ni u protokolu američki bek Džavonte Smart konačno je dobio minute, a nakon njegovog polaganja gosti su došli na +21 (35:14) na startu druge četvrtine.

Usledio je odgovor "studenata" na krilima raspoloženog Matea Drežnjaka došli na -12 (42:30). Ipak, finiš prvog dela ponovo je pripao crveno-belima, koji su na odmor otišli sa najubedljivijih 23 poena viška – 57:34, a blistali su Nedovića i Gedraitis. Bio je ispredikan gledanjem video snimaka sudija početak drugog dela, ali je Zvezda nastavila da pogađa sa distance. Posle nove trojke Jaga gosti su povećali prednost na 60:36.

Održavala je Sferopulosova ekipa veliku prednost sredinom drugog dela, dok je u timu SC Derbija jedini raspoložen u tim trenucima bio Pavlićević koji je ubacio prvih devet poena za domaćina u trećoj četvrtini.

Kao da se malo opustila Zvezda u nastavku, što su studenti iskoristili da priđu na -16 (49:65). To je razljutilo Sferopulosa koji je zatražio minut odmora, kako bi svojim igračima skrenuo pažnju. Posle tajm-auta Tompkins je pogodio trojku iz kornera i vratio svoj tim na pravi kolosek, ali je već u narednom napadu Nedović dobio drugu nesportsku ličnu grešku zbog čega je isključen.

Nije crveno-bele poremetilo Nedovićevo isključenje. Teodosić je preuzeo "dirigentsku palicu", a Tompkins nastavio da pogađa iz uglova za +21 (74:53). I na startu poslednje deonice sjajni Tompkins bio je uspešan za tri, a onda je novu trojku pogodio i Jago za ogrmnih +28 (84:56).

U narednim minutima igrala se "neobavezna" košarka, što su "studenti" iskoristili da smanje razliku na manje od 20 poena (87:69), što je ponovo razbesnelo Sferopulosa, koji je izgubio živce zbog nonšalancije svojih igrača. Reči Grka nisu prodrmale ekipu, a SC Derbi nastavio da smanjuje zaostatak. Došli su domaći na -14 (73:87) na nešto manje od tri i po minuta pre kraja, ali nisu uspeli da učine finiš utakmice zanimljivim.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati