Košarka

[ Izvor: Mediji ]

21. 04. 2024. 22:15 2

Mega izbacila Cedevitu: Čeka Zvezdu u polufinalu

Košarkaši Mege izborili su plasman u polufinale ABA lige. Izabranici Marka Baraća slavili su u Beogradu sa 119:98, a zatim i u Ljubljani sa 85:71. Mega sada čeka rivala u polufinalu, a Zvezda je veliki favorit protiv SC Derbija.

Prevagu na tasu Mege doneli su Nikola Đurišić i Stefan Miljenović sa po 20 poena, Andrija Jelavić sa 15, Petar Kovačević sa 12 poena. Kod Cedevita Olimpije, Šon Džons je postigao 15, Džastin Kobs 14, Alen Omić 11, Jaka Blažič 10 poena.

Okršaj Cedevita Olimpije i Mege donelo je izuzetno brzu igru, sa mnogo tranzicije, lepih poena, ali i grešaka na obe strane. Posle prve deonice na semaforu je pisalo 22:22, a na kraju prvog poluvremena, Mega je vodila sa 45:41.

Nikola Đurišić je postigao 11, Andrija Jelavić devet, Stefan Miljenović osam, Petar Kovačević sedam, Uroš Plavšić šest poena. Kod Cedevita Olimpije, Šon Džons je postigao 10, Džastin Kobs devet, Jaka Blažič pet poena.

Tokom treće deonice nastavljena je borba sa brzim ritmom, a Mega je u završnici bila bolja, pa je uoči poslednjeg kvartala vodila sa 66:60. Na pet minuta pre kraja sve je bilo gotovo. Mega je posle nesportske greške Kobsa, te šest poena u nizu Stefana Miljenovića pobegla na nedostižnih - 80:64.

Partizan, Budućnost i Mega su stigli do polufinala, a ostaje da se vidi da li će Zvezda takođe slaviti u seriji protiv SC Derbija sa 2-0, ili ćemo imati jednu majstoricu u četvrtfinalu. Utakmica u Podgorici na programu je 22. aprila sa početkom u 18 časova i 30 minuta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati