Košarka

Direktno.rs

21. 04. 2024. 06:08 0

Jokić zakucavao, Lebron i Lejkersi nemoćni u plej-ofu (VIDEO)

Košarkaši Denver Nagetsa na najbolji mogući način počeli su odbranu titule šampiona NBA lige pošto su u prvom meču plej-ofa, nošeni partijom Nikole Jokića, savladali Lebrona Džejmsa i Los Anđeles Lejkerse! Tim iz Kolorada je zahvaljujući odličnoj igri u trećoj deonici i igri srpskog centra, došao do vrednog trijumfa od 114:103 na početku serije.

Na jednoj strani Nikola Jokić, na drugoj Lebron Džejms, sudar legendi i najboljih košarkaša današnjice. A, aktuelni MVP NBA finala, i verovatno ovogodišnji MVP ligaškog dela, Nikola Jokić, pokazao je ko je glavni i meč završio sa 32 poena, 12 skokova i 7 asistencija.

U pobedničkom timu, pored Jokića, istakao se Džamal Marej sa 22 poena i 10 asistencija, Majkl Porter Džunior je upisao 19, a Kentavijus Koldvel-Poup i Eron Gordon dodali su po 12 poena. Sa druge strane, Entoni Dejvis je ubacio 32 poena i 14 asistencija, a Lebron Džejms je upisao 27 poena.

Nagetsi su poveli sa 4:0 na startu meča, ali su Lejkersi omdah "dodali gas" i pokazali izabranicima Majka Melouna da nisu zaboravili prošlogodišnje "čišćenje". Lebron Džejms i drugovi su brzo pronašli pravi ritam i serijom poena iznenadili su rivala vođstvom od 20:13. Nagetsi su nekako uspeli da zaustave njihov nalet, i to samo na 33:25 posle prve četvrtine.

Do poluvremena, vđena je slična slika, kao i prvo dvocifreno vođstvo tima iz Los Anđelesa, koji je sredinom druge četvrtine imao 45:35. Bio je to znak za alarm za domaći tim. Tako, malo po malo Nagetsi su uspeli da poboljšaju igru i do poluvremena potpuno otope prednost rivala i uvedu meč u egal za 55:55, na minut pre kraja, a onda i dođu do zaostatka na poluvrmeenu od minus tri - 60:57.

Ako je prvi deo meča najavio dramu, drugi je razbio sve ideje o tome. Naime, Nagetsi su posle odmora "upalili šampionski mod" i, posle 75:76, zaigrali baš onako kako umeju. Na krilima Nikole Jokića Denver je napravio seriju od 13:0, došao je do 89:75, što je dotad bila najveća prednost na meču.

Lejkersi se nisu predavali. Kada je delovalo da je meč prelomljen i da će Denver povesti sa 1:0 u seriji, Lejkersi su ponovo pronašli poene kojima su prišli na minus sedam - 93:100. Tada je Jokić pogodio trojku za 10 razlike, a Lejkersi su uzvratili novim poenima.

Potom je Jokić nastavio sa odličnom igrom i iz kontranapada je postigao poene preko Lebrona Džejmsa.

Do kraja, viđen je možda i najlepši potez utakmice kada je Jokić ponovo zakucao preko Lebrona Džejmsa i stavio tačku na meč. Posle prvog meča, Nagetsi vode sa 1:0, a serija se nastavlja novom utakmicom u Denveru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati