Košarka

Direktno.rs

17. 04. 2024. 20:58 1

Žoc: Pohvalio sam Smita pred svim igračima

Košarkaši Partizana ubedljivo su pobedili Igokeu u prvom meču četvrtfinala plej-ofa ABA lige sa 94:85. Trener crno-belih Željko Obradović zadovoljan je trijumfom i nada se pobedi i u Laktašima.

- Najvažnije je da je 1:0 u seriji, to je najvažnije da idemo u Laktaše sa prvom pobedom u plej-ofu. Znamo kako se igra, utakmica se brzo zaboravlja, okrećemo se novoj. Hvala ovim ljudima koji su došli da bodre našu ekipu, hvala im na još jednoj lepoj podršci - rekao je trener crno-belih.

Na pitanje novinarke da prokometariše seriju Igokee 13:0 sredinom poslednje deonice, rekao je da to nije važno, jer je Partizan bio kontantan ceo meč.

- Ne sećam se da je bilo 13:0, a i ako je bilo - kakve veze ima. Nebitno je, sve vreme smo imali kontrolu utakmice, manje-više smo vodili sa dvocifrenom prednošću. Znam da su poveli 7:0 početkom drugog poluvremena, pa sam uzeo tajm-aut i onda smo mi napravili 10:0, to se dobro sećam, to sam i rekao igračima - kazao je Obradović, pa dodao da se nada pobedi u Laktašima.

- Ja se nadam da možemo. Mi smo tamo igrali izvanredno, čak bez nekih igrača, a očigledno da kada je plej-of u pitanju moraš da se pripremiš i promeniš neke detalje. Svaka nova utakmica je nova priča. Idemo sa tim ciljem da probamo da dobijemo utakmicu i plasiramo se u polufinale.

Džejlin Smit je odigrao još jednu izvrsnu partiju, posle one protiv Valensije. Upisao je za 30 minuta na parketu 12 poena (četiri trojke), tri skoka i po dve asistencije i ukradene lopte.

- Ne gledajući samo statistiku, nego i druge stvari, odbrambeno i napadački pomaže timu. On se izvanredno ponašao kada nije igrao i to sam rekao u svlačionici pred svim igračima, zahvalio sam mu se što je dočekao šansu, bio strpljiv i ponašao se i trenirao izvanredno, to su kriterijumi koji su najvažniji. Ja se ne sećam da je neko ko je bio dobar na treningu, igrao lošu utakmicu. To se retko dešava, obrnuto se dešava. Sve su to neke stvari koje smo odavno prošli - zaključio je Obradović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati