Košarka

Direktno.rs

15. 04. 2024. 19:53 3

Zvezda jedva pobedila Studentski centar

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Studentskog centra u prvoj utakmici plej-ofa ABA lige rezultatom 83:81.

Definitivno katastrofa u Istanbulu nije bila samo nešto što je bila posledica pristupa "ova utakmica nije važna". Da je taj poraz ostavio traga videlo se i u Areni u znatno značajnijem susretu protiv Studentskog centra, kojim je počeo plej-of ABA lige.

Teško da je ove sezone Zvezda imala mnogo utakmica, čak i u Evroligi, u kojima je delovala tako loše, bledo, neubedljivo, kao u prve tri četvrtine protiv Podgoričana. Rezultat toga bilo je i +18 u nekom trenutku - 56:38.

Naznaka preokreta bio je početak četvrte četvrtine. Zvezda je počela da pogađa trojke, pojačala odbranu, napravila seriju 10-2 i prišla na minus 7 - 66:59. Taj nalet je odbio Studentski centar i ponovo otišao na +10 - 72:62. A onda je usledila nova serija Zvezde 12-2 za izjednačenje - 74:74.

Nedović je u tim trenucima igrao nadahnuto. Postigao je osam poena, a onda je minut i po pre kraja Hanga pogodio trojku za prvo vođstvo na utakmici - 80:77. Ispostavilo se da je tada i prelomljena utakmica i Zvezda je uspela da dođe, mnogo teže nego što se očekivalo, do pobede.

Ali nema mnogo razloga za zadovoljstvo ni trijumfalizam. Tome svedoči i svojevrsno okretanje leđa navijača, kojih je u Areni bilo jako malo, oko tri hiljade. A u jednom trenutku je snažno skandirano "uprava napolje".

Druga utakmica igra se za nedelju dana u Podgorici i ako Zvezda pobedi obezbediće plasman u polufinale. U suprotnom, igra se majstorica u Beogradu 26. aprila.

Crvena zvezda - Studentski centar 83:81(15:21, 15:19, 19:24, 34:17)

Dvorana: Beogradska arena, Sudije: Milan Nedović, Luka Kardum, Marko Mustapić

Crvena zvezda: Teodosić, Hanga, Tomkins, Davidovac, Mitrović, Lazić, Bolomboj, ilić, Nedović, Giedraitis, Gilespi, Dos Santos

Studentski centar: Bogavac, Paclićević, Vučeljić, Hadžibegović, Baćović, Ivišić, Doukins, Drobnjak, Drežnjak, Kapusta, Mirković

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati