Košarka

[ Izvor: Blic ]

13. 04. 2024. 07:14 1

Jokić tragičar, šokantan poraz Denvera! (VIDEO)

Košarkaši Denvera doživeli su šokantan poraz od San Antonija sa 121:120 i pali su na treće mesto, na samo jedan meč do kraja ligaškog dela takmičenja! Sve su šampioni imali u svojim rukama posle trijumfa nad Vulvsima, ali su u trileru pali protiv Viktora Vembanjame i sada ne zavise više od sebe.

 Denver je imao pol poziciju da bude prvi na kraju, trebalo je samo da pobedi Sparse i Memfis, koji je poslednji rival. Sa druge strane, poraz su iskoristili Oklahoma i Minesota pobedama.

Na kraju, Minesota igra protiv Finiksa, a Oklahoma protiv Dalasa, pa će se Jokić i ekipa uzdati u Durenta i Dončića za pozitivan rasplet.

Inače, noć je obeležila i sjajna partija Nikole Jovića, novi rekord karijere Tristana Vukčevića, Bogdan Bogdanović pomerio je novu granicu trojkama za istoriju. Zato i ostaje žal što Jokić nije kompletirao savršeno veče.

U poslednjem minutu utakmice, prvo je Porter promašio trojku, a Grejem je iz polaganja došao do svog devetog poena, smanjivši na 120:119. Nikola Jokić je potom otvorio sebi šut, ali je lopta iskliznula iz obruča, Džons je našao Grejema koji je ponovo poentirao, ovaj put iz floutera koji je izazvao nezapamćeno slavlje uz zvuk sirene.

Prethodno, imao je Vembanjama i jednu efektnu završnu blokadu protiv Jokića, što je bio uvod u ovakav rasplet meča.

Sam Jokić došao je do 22 poena, 12 asistencija i sedamaskokova, šutirao je 9/13, 1/2 za tri poena, imao je 3/3 sa linije penala, ali ostaje žal zbog završnih momenata kada mu nije uspelo da potvrdi trijumf. Tri lopte je izgubio, dve je ukrao, a Marej je bio prvi strelac ekipe sa 35 poena uz pet skokova i četiri asistencije. Jokić je već u prvoj deonici imao 14 poena pri 6/6 iz igre, ali u nastavku nije uspeo da donese prevagu kako ume.

Vembanjama će dobro pamtiti ovu noć, došao je do prve karijerne pobede nad Jokićem i Denverom, doprineo je sa 34 poena, 12 skokova i pet asistencija, pri 12/27 iz igre. Trojke je šutirao 5/12, sa linije penala imao je 5/7. MAmukelašvili je dodao 21 poen uz 12 skokova, Kolins je to ispratio sa 15 poena, dok je u Denveru podbacio Porter.

Treći najvažniji igrač Denvera imao je 14 poena uz tri skoka, pri 5/14 iz igre, ubacio je jednu trojku iz pet šuteva.

Na rasplet, uticale su i pobede Oklahome i Vulvsa. Tanderi su bili bolji od Milvokija sa 125:107 uz 23 poena, sedam skokova i tri asistencije Gildžus-Aleksandera. Holmgren je dodao 22 poena, Vigins 19, dok su Lopez i Midlton imali po 18 poena. Lilard i Adetokumbo nisu igrali zbog povreda, a to je Oklahoma iskoristila uz pad Denvera.

U drugom meču, Bogdan Bogdanović je mogao da pomogne Nikoli Jokiću, nije uspeo, Atlanta je pala protiv Minesote sa 109:106.

Gober je imao 25 poena i 19 skokova, Rid je dodao 19 poena. Trej Jang, povratnik iz povrede, ubacio je 19 poena za Hokse, Bogdan je dodao 17 uz 5/10 iz igre i 2/4 za tri poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati