Košarka

[ Izvor: Mediji ]

11. 04. 2024. 06:50 0

Maestralni Jokić oduvao Minesotu

Košarkaši Denver Nagetsa dočekali su Minesotu u derbiju Zapada. Posle izjednačenog meča i mnogo preokreta, u poslednjoj četvrtini se Denver bolje snašao i slavio 114:106, uz novu odličnu partiju srpskog internacionalca Nikole Jokića.

Nikola Jokić i ovoga puta je predvodio svoj tim, a meč je završio sa ubačenim 41 poenom, 11 skokova i 7 asistencija.

Pre ovog duela, oba tima imala su identičan učinak od 55 pobeda i 24 poraza, pa je duel u Bal Areni značio i borbu za prvo mesto na kraju regularnog dela lige. Koliko su izjednačena bila dva tima vidi se i po poslednih pet mečeva koje su odigrali identično, posle dve pobede upisali su poraz, a onda vezali dva trijumfa. Sve ovo obećavalo je odličan i izjednačen meč, baš kakav je i viđen, naročito tokom prve tri četvrtine.

Od starta meča Minesota je bila ta koja je vodila glavnu reč na terenu. Tako, posle prvog dela igre, gosti su vodili 52:49.

Mučili su se košarkaši Denvera. Ipak, malo po malo tokom treće deonice uspeli su da zaustave nalet rivala i uspostave kontrolu nad utkamicom. Malo po malo stizali su prednost rivala, a onda je Redži Džekson pogodio za izjednačenje, 80:80.

Potom, Nagetsi su uspeli da se odbrane, a Jokić dobija bacanja, a potom i postiže poene iz reketa kojima donosi vođstvo svom timu. 83:80.

U istom ritmu nastavljena je i poslednja četvrtina. Samo, igralo se mnogo tvrđe, sa dosta prekida, faulova i tajm-auta. Ipak, na smaom početku, Denver dolazi do novih poena i "velikih" +4, za 88:84 na osam minuta do kraja susreta. Sa svakim novinm napadom, MInesota je gubila ritam, a Denver to koristi i dolazi do najveće prednosti na meču od+8, 95:87.

Do kraja, MInesota je nastojala da prati ritam razigranih Nagetsa. Ali, na tri minuta do kraja bilo je 102;92 za domaće košarkaše, pa je pobeda bila sve izsvesnija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati