Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

08. 04. 2024. 20:45 5

Partizan razbio Zadar u Areni

Košarkaši Partizana pobedili su Zadar rezultatom 113:74 u poslednjem kolu ABA lige.

Utakmica u Beogradskoj areni nije imala preveliki takmičarski značaj za dve ekipe koje se već nalaze u plejofu regionalnog dela takmičenja, ali crno-beli su očigledno svoj posao shvatili ozbiljno.

Posebno su motivisani tokom prvog poluvremena bili Aleksa Avramović i Džejms Naneli koji su svojim minijaturama najviše doprineli da domaćin stekne značajnu prednost posle prvih 20 minuta igre.

Avramović je tokom prve deonice postigao sedam poena zahvaljujući kojima je Partizan imao "plus devet", mada je Zadar nešto bolje započeo drugu četvrtinu i prišao na četiri poena zaostatka.

Tada je krenula velika serija Nanelija koji je za manje od četiri minuta na parketu postigao 12 poena, pa je domaćin u jednom trenutku imao čak 17 poena prednosti.

Luka Božić tokom prvog poluvremena nije naročito blistao, Zadar se oslanjao na trio Žganec - Drežnjak - Mazalin, međutim oni nisu imali podršku ostalih saigrača, pa je Partizan na kraju zasluženo otišao na odmor sa ozbiljnim vođstvom od 14 poena.

Nastavak meča počeo je u znaku poena Anđušića, ali i Pantera, pa je Partizan veoma lako uspevao da održi veliku razliku koja je pred poslednju deonicu iznosila čitavih 20 razlike.

Jasno je bilo svima u Beogradskoj areni da će "crno-beli" ostvariti ubedljivu pobedu, što se na kraju i dogodilo pošto je domaćin prešao magičnu granicu od 100 poena i to dobrano - 113.

Čak šestorica košarkaša Partizana meč je završilo sa dvocifrenim učinkom, Avramović je postigao 18 poena uz osam asistencija, Naneli je dodao 14, Panter i Smit po 13, Koprivica 12 uz 10 skokova, a Ledej 10 poena.

U četvrtfinalu plejofa ABA lige, Partizan će igrati protiv Igokee, dok će Zadar odmeriti snage sa Budućnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati