Košarka

[ Izvor: Mediji ]

04. 04. 2024. 17:23 3

"Jokić je najgori MVP u poslednjih 40 godina" (VIDEO)

Odavno je postalo popularno da bivši NBA igrači na podkastima iznose svakakva mišljenja. Nekada izgleda da se takmiče koje je besmislenije i čudnije. Ipak, malo ko u ovome može da parira nekadašnjem NBA igraču Gilbertu Arinasu. Iz nedelje u nedelju nekadašnji superstar Vašingtona pronalazi način da frapira košarkašku javnost, često i zbog stavova vezanih za Nikolu Jokića, ali ovoga puta je definitivno otišao korak dalje.

U razgovoru sa Šenonom Šarpom, Arenas je istakao da je Srbin statistički najgori dobitnik MVP nagrade u poslednjih 40 godina. Dobro ste pročitali, Jokić, koji iz utakmce u utakmicu pomera granice realnog na NBA parketima je statistički najgori domitnik prestižne nagrade.

Pročitajte šta je Arenas rekao, a tu je i video klip da se sami uverite o čemu se radi.

- Jokić je verovatno, statistički gledano, najgori MVP dobitnik u poslednjih 40 godina. Kada pričate o najkorisnijem igraču, igrači koji su dobijali tu nagradu, njihovi timovi su prvi ili drugi u ligi. Kada je Majkl Džordan to dobio u momentu kada je Čikago bio sedmi u ligi, imao je prosek od 35 poena, 6 skokova i 5 asistencija, uz 3 ukradene lopte po meču. Bio je lider po broju poena i ukradenih lopti, istorijska godina i to ima smisla. Kada je Rasel Vestbruk osvojio Oklahoma je bila 10. u ligi, ali je on imao tripl-dabl u proseku. Uradio je nešto neverovatno, nešto što niko od Oskara Robertsona nije uspeo - rekao je Arinas.

- Kada je Jokić 2021. osvojio nagradu, Denver je bio peti ukupno gledano, on je imao 26 poena, 8 skokova i 10 asistencija po meču, šta je istorijski po tome? Centar koji je umalo zabeležio tripl-dabl u proseku. Zamalo, znači nije uspeo, nego je bio blizu, dali su mu. Druga MVP titula je bila kada je Denver bio na 10. mesto u celoj ligi, 28, 8 skokova i 13 asistencija, šta je istorijski po tome - dodao je nekadašnji as Vašingtona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Čips

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati