Košarka

M. Z.

31. 03. 2024. 21:21 0

Partizan dobio bitku za drugo mesto: Ledej junak!

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost sa 89:83 u derbiju 25. kola ABA lige, te su tako obezbedili drugo mesto pred plej-of!

Crno-beli sada kolo pre kraja ligaškog dela ABA lige imaju pobedu više od Podgoričana, ali i bolji međusobni skor, pa će, bez obzira na ishod mečeva poslednjeg kola, sa pozicije broj dva ući u plej-of.

Apsolutni junak pobede Partizana na ovom meču bio je Zek Ledej, kome je ovo bila prva utakmica posle smrti oca i odigrao ju je odlično, budući da je na kraju imao 22 poena. Pritom, ubacivao je ključne šuteve, te je sa pet vezanih poena u završnici i doneo pobedu Beograđanima.

Nekadašnji košarkaš Partizana Nikola Tanasković je obeležio uvodnih nekoliko minuta meča u ekipi Budućnosti, brzo je stigao do šest poena, a crno-beli su se do ulaska Zeka Ledeja prilično mučili u napadu.

Zatim je Panter pogodio svoju prvu trojku, i to uz faul, ubrzo je i Ledej pogodio svoj prvi šut i Partizan je izjednačio na 10:10, ali je Budućnost do pred kraj prve četvrtine uglavnom imala poen, dva prednosti.

Kevin Panter je već do kraja tog dela igre stigao do 11 poena, a trojkom Alekse Avramovića crno-beli su, ipak, dobili prvi kvartal sa 23:21.

Najveći deo druge četvrtine je protekao u blagoj rezultatskoj prednosti crno-belih, a najzanimljivije je bilo poslednjih nekoliko minuta do poluvremena, kada smo gledali trojkaški obračun Džejmsa Nanelija i Zeka Ledeja sa jedne i Flečera Megija sa druge strane. Naneli je vezao tri trojke, svaki put mu je Megi odgovorio, a još jednu za ekipu Partizana u tim trenucima je postigao i Ledej.

Na kraju prvog poluvremena možda i najrealniji rezultat posle svega viđenog - 44:44.

Partizan je znatno bolje počeo drugo poluvreme, kada je poenima Nanelija, Doužera, pa trojkom Kaminskog stigao do najubedljivijeg vođstva od početka meča - 55:48. Tu prednost su crno-beli održali do kraja treće četvrtine, s tim da je Flečer sa još dve trojke povremeno smanjivao razliku.

Na startu četvrte deonice gosti prvi put stižu do vođstva od devet poena razlike, Avramović je osvojio loptu u odbrani, usledila je kontra koju je Ponjitka rešio za 72:63.

Međutim, uvođenje Trifunovića i Koprivice u tim trenucima se nije isplatilo treneru Obradoviću, pa domaći trojkom Brendona Pola smanjuju na 74:70.

Usledio je Obradovićev tajm-aut posle kog je vratio na teren svoje najveće adute, a Doužer je pogodio i vratio crno-bele na plus šest.

Ali, ekipa Budućnost je povratila samopouzdanje, probudila se i publika, pogotovo kada je Kamenjaš smanjio na 76:74, a na ulasku u poslednja četiri minuta Kaminski je uzvratio novom trojkom.

Međutim, opet se uvukla nesigurnost među igrače Partizana na ulasku u finiš meča, a Budućnost sa linije penala vezuje četiri poena i preko Ferela prilazi na 80:79. Usledio je novi neiskorišćen napad Partizana, ali ni Ferel na drugoj strani ne pogađa trojku, što kažnjava Kevin Panter za 82:79 u korist crno-belih.

Trener Žakelj je reagovao tajm-autom posle kog smo videli najatraktivniji potez večeri - nebeski skok Makundua i zakucavanje preko Ledeja, pa još uz faul košarkaša Partizana!

Ali, kao da je tim zakucavanjem samo naljutio košarkaša Partizana. Zek Ledej je vezao pet svojih poena u naredna dva napada gostiju, čime je na kraju i prelomio meč!

BUDUĆNOST - PARTIZAN 83:89 (21:23, 23:21, 19:26, 20:19)

Dvorana: "Morača". Gledalaca: 5.100. Sudije: Matej Boltauzer, Tomislav Hordov, Milan Nedović.

BUDUĆNOST: Megi 17, Frimen 10, Slavković 6, Makundu 4, Ferell 5, Džons 4, Jagodić Kuridža, Tanasković 8, Rajt 7, Popović 2, Pol 6, Kamenjaš 14.

PARTIZAN: Ledej 22, Avramović 4, Koprivica 4, Panter 19, Smailagić, Naneli 15, Trifunović, Anđušić, Doužer 10, Ponjitka 2, Kaminski 11, Kaboklo 2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati