Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

29. 03. 2024. 22:22 3

Zvezda prosula pobedu u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Real Madrida na gostujućem parketu rezultatom 101:94 u okviru 32. kola Evrolige.

Igralo se u serijama u prvom poluvremenu, Crvena zvezda je bolje počela i imala prednost zahvaljujući odličnom Daliboru Iliću u poslednje vreme, ali je na drugoj strani Džanan Musa bio taj koji je punio koš Crvene zvezde.

Ipak, tek ulaskom Marija Hezonje i Serhija Rodrigeza u igru, ekipa Real Madrida je zablistala u napadu i preokrenula rezultat, bilo je i 20:13 posle poena Hezonje, ali je tada Zvezda ponovo zaigrala fantastično i u poslednjih par napada uspela čak i da preokrene rezultat i da dobije ovu deonicu najviše zahvaljujući Nemanji Nedoviću koji je i na početku druge deonice držao goste.

I u nastavku je Real ponovo bio probuđen i to zahvaljujući Hezonji koji je rešetao, imao je domaćin i 35:29 posle zakucavanja Dubrovčanina, ali je usledio novi preokret.

Zvezda je napravila seriju od 9:0, i još jednu četvrtinu je rešila u svoju korist. Nemanja Nedović je bio posebno impresivan, postigao je čak 18 poena u prvom poluvremenu.

I drugo poluvreme je počelo kako se poželeti može, trojka Hange, a posle pet Nedovićevih poena u nizu bilo je 48:55. Hanga je nastavio da igra kao u transu u ovoj četvrtini, a posle njegove trojke bilo je do tada najviših 52:66! Velikih 54:70 bilo je posle zakucavanja Davidovca.

Vratio se i ovoga puta Real. Odlična serija krajem treće četvrtine, i opet je taj Mario Hezonja uspeo da skreše krila Crvenoj zvezdi. Serhio Rodrigez je povezao redove, fantastičnim dodavanjima je raspamećivao sve u hali, a posle tri pogođena slobodna bacanja Muse bilo je 72:73.

Zvezda je, ipak, sa tri poena viška otišla u poslednju deonicu. I opet ista pesma, Zvezda je sa 7:0 otvorila poslednju deonicu, blistali su crveno-beli u napadu, a bilo je 84:77 za ekipu Janisa Sferopulosa.

Prednost je, po običaju ovog meča, počela da se topi. U poslednja četiri minuta Real je ušao sa -3, da bi Musa pogodio trojku uz prekršaj Branka Lazića. Ekstremno bitna trojka bila je ona koju je postigao Dalibor Ilić, ponovo je Zvezda povela, a kada je Hanga pogodio trojku o tablu bilo je 89:93! Na drugoj strani Hezonja pogađa trojku, a na ulasku u poslednji minut bilo je 92:93 za crveno-bele!

I onda novi pad, ponovo taj Mario Hezonja pogađa veoma bitnu dvojku, a Real je poenima Muse uspeo da završi posao...

Musa je imao 30 poena, Hezonja 20. Kod Zvezde Nedović 30 poena. Podsetimo, Real Madrid večeras nije računao na Poarijea i Kampaca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati