Košarka

[ Izvor: Mediji ]

28. 03. 2024. 05:59 0

Jokić ne može sam: Finiks očitao lekciju Denveru

Košarkaši Denver Nagetsa posle serije pobeda, poraženi su na svom terenu od Finiks Sansa, a srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je solidna meč u kojem je bio blizu novog tripl-dabla.

Jokić je duel sa Finiksom završio sa 22 ubačena poena, 10 asistencija i 9 skokova, a tokom celog susreta mučio se sa šutom sa distance. On je pogodio samo jednu trojku iz pet pokušaja, a nasuprot sebe imao je neverovatnog Kevina Durenta koji je bio raspoložen i meč završio sa 30 poena.

Kada je o samom susretu reč, već od prve deonice bilo je jasno da će Denver morati dobro da se oznoji kako bi upisao i peti uzastopni trijumf. Odstarta meča, Sansi su bili bolji rival i diktirali ritam meča. Gosti su vodili, a Denver je pratio tokom prvog dela igre i uspevao tek da izjednači, ali ne i da povede.

Posle 29:29, do poluvremena Durent i drugovi igrali su sve bolje. Tako, do prve dvocifrene prednosti dolaze sredinom druge deonice za 42:31.

Nagetsi, koji su na ovom meču igrali bez povređenog Džamala Mareja, uspevaju preko Jokića Gordona da se, još jednom, približe na 54:52, ali je njihov nalet zaustavljen pa se na poluvreme otišlo sa zaostatkom domaćina od -7, 59:52.

U nastavku, Finiks serijom poena dolazi do maksimalne prednosti od +15, 71:56. Majk Meloun tajm-autima pokušava da dobije reakciju svojih košarkaša, i u tome uspeva pošto Nagetsi prave seriju od 12:0 i ponovo se vraćaju u meč. Ali, kao i tokom većeg dela susreta, vođstvo i preokret su izostali pošto Sansi, po ko zna koji put na meču, uspevju da se konsoliduju i vrate dvocifrenu prednost, 83:73.

Trener Majk Meloun ponovo je tajm-autima pokušavao da prodrma svoj tim, ali u tome nije uspeo. Finiks je rutinski sačuvao prednost i zasluženo slavio.

Posle ovog poraza, Denver je prekinuo seriju od četiri pobede i sada je na skoru od 51 pobede i 22 poraza. Za vratom mu dišu Oklahoma i Minesota koji imaju po pobedu manje uz isti broj poraza.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati