Košarka

[ Izvor: Mediji ]

26. 03. 2024. 14:18 1

EL ne menja format, ali učesnike...

Prvi čovek Evrolige, Paulijus Motijeunas, govorio je o tome kako bi takmičenje trebalo da izlgeda sledeće sezone. Sudeći prema najavama, ne bi trebalo da bude većih promena, a javnost u Srbiji i navijače dva srpska predstavnika, najviše zanima status Partizana i Crvene zvezde. Motijeunas nije isključio povratak ruskih klubova u Evroligu, što bi značajno umanjilo šanse da oba beogradska tima igraju najelitnije košarkaško takmičenje u Evropi.

- U novoj sezoni ćemo imati isti format. Idemo korak po korak, nema jasnog plana. Želimo da vidimo šta će biti sa ruskim timovima i kada će oni moći da se vrate, te šta će se desiti sa Evrokupom. Tu je mnogo stvari koje treba razmotriti. Ne želimo da budemo zatvornea liga, jer to nikada nismo ni bili. Evrokup je naše drugo takmičenje, koje je veoma važno i tu učestvuju veliki timovi. Svima dajemo šansu da se bore za Evroligu, a želimo da razvijamo i Evrokup. Za sada je teško ući u Evroligu, tako da je ovo međukorak - rekao je Motijeunas za grčki "SDNA".

Govorio je i o ulasku Dubaija u evropsku košarku.

- Postoji interesovanje i pozitivno je da postoji želja obe strane. U pitanju je odličan grad sa neverovatnim uslovima. Odluka je jako teška, jer je reč o drugom kontinentu, drugoj kulturi... Pregovori traju baš zato što odluka nije laka. Ekipe će glasati, to se još nije desilo. Postoje sumnje, ali ne vidimo sumnju na licima ljudi koja vode projekat. Evroliga je na visokom nivou i ko god da uđe ulazi u voz koji juri 120 na sat. Rizik postoji i želimo da ga minimiziramo, zbog čega razgovaramo da Dubai prvo uđe u Evrokup - naglasio je.

Priča se i o potencijalnom uvođenju Ol-stara.

- Verovatno toga neće biti ni u novoj sezoni. Značajno je to što se toliko timova bori za plasman među deset najboljih. Utakmica svih zvezda i drugi događaji jesu na našoj listi želja, ali moramo da vidimo kako će se sve uklopiti u kalendar. Biće sjajno okupiti sve timove i sponzore, ne samo za Fajnal for, nego za još jedan veliki događaj u sezoni - zaključuje Motijeunas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati