Košarka

M. Z.

25. 03. 2024. 21:48 1

BRODOLOM Zvezde: Mega napravila senzaciju!

Košarkaši Mege napravili su veliko iznenađenje u 24. kolu ABA lige, pošto su kao gosti savladali Crvenu zvezdu sa 89:83.

Mega je tako napravila novu senzaciju ove sezone, budući da je ranije savladala i Partizan, kao i Cedevitu Olimpiju, a ovom pobedom je sprečila Zvezdu da već sada obebedi prvo mesto pred plej-of.

Mega je ambiciozno i hrabro otvorila utakmicu u "Štark areni" predvođena Đurišićem i Jovićem. Parirala je Zvezdi u svakom napadu i na četiri minuta do kraja prve četvrtine napravila seriju 11:0, što joj je donelo prednost od devet poena. Međutim, Teodosić trojkom, a potom Bolomboj rampom u odbrani smanjuju razliku na 18:24 posle prvih 10 minuta igre.

U drugom kvartalu Megu su koštale izgubljene lopte. Crveno-beli su zaigrali agresivniju odbranu, ukrali dve lopte odmah na startu, potom iznudili lake poene u napadu i smanjili na četiri poena minusa posle tri minuta igre. Vratili su se domaći u nastavku i serijom 9:0 stigli do preokreta i prednosti pri rezultatu 39:36. Do kraja Sferopulosov tim je uvećao prednost, a rezultat na poluvremenu bio je 48:41.

Trojkama na obe strane otvoreno je drugo poluvreme. Zvezda je serijom 10:2 napravila dvocifrenu prednost, prvi put na meču. Konačno, Miljenović je prekinuo razigrane domaćine, usledio je tajm-aut, ali ništa se nije promenilo. Ponovo su crveno-beli vezali četiri poena i pripretili dvocifrenom prednošću. Ovoga puta, tajm-aut je urodio plodom, jer se Mega povratila i iskoristila lošu realizaciju napada crveno-belih, te prišla na šest poena zaostatka.

U poslednjem kvartalu gledali smo novi preokret. Mega je napravila seriju 13:2 i povela ponovo posle dugo vremena. Usledilo je nekoliko kontri na obe strane, uglavnom neuspešnih. Hanga je postigao poene koji su Zvezdu vratili u vođstvo, a onda je usledila rezultatska klackalica. Mega je kažnjavala promašaje crveno-belih i stekla osam poena prednosti minut do kraja meča.

Do kraja je znala da privede meč kraju i da senzacionalno slavi sa 89:83.

Najefikasniji kod Mege bio je Miljenović sa 18 poena, dok je Plavšić došao do dabl-dabla sa 16 poena i 11 skokova. U Zvezdi se istakao Hanga sa 22 poena, Nedović je stao na 16.

CRVENA ZVEZDA - MEGA 83:89 (18:24, 30:17, 21:22, 14:26)

Dvorana: "Štark arena". Gledalaca: 3.407. Sudije: Milan Nedović, Mario Majkić, Nermin Nikšić.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević 2, Teodosić 3, Hanga 22, Davidovac 9, Mitrović 8, Lazić, Tobi 5, Bolomboj 5, Ilić 4, Nedović 16, Gedraitis 9, Gilespi.

MEGA: Milijašević 3, Miljenović 18, Jelavić 16, Marković, Milutinović, Iljasoglu 10, Đurišić 14, Kovačević, Plavšić 16, Jović 10, Malovec 2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati