Košarka

Direktno.rs

21. 03. 2024. 23:16 6

Željko: Real je najbolji, moramo da učimo od njih

Košarkaši Partizana poraženi su od Reala kod kuće sa 76:88 u 31. kolu Evrolige i tako su otežali sebi posao u borbi za plej-in. Trener crno-belih Željko Obradović pohvalio je "kraljeviće" i Marija Hezonju, te je istakao da njegova ekipa mora da uči od Reala.

- Real je bio bolji od nas. Hezonja je odigrao sjajan meč, a ekipa iz Madrida je pokazala da ima mnogo razloga da se nada odbrani evropskog trona. Pitanje pobednika je rešeno u završnici trećeg kvartala, stali smo, Real je napravio veliku seriju, a zatim čuvao stečeni kapital do kraja meča - naglasio je Obradović, pa nastavio:

- Zašto su igrači bili u grču pred dupke punom "Arenom"? Prvo moram da se zahvalim navijačima na zaista sjajnoj podršci. Imali smo u prvom poluvremenu imali priliku da steknemo prednost i stabilizujemo igru. Bili smo u meču, sve do završnici treće deonice. Da li je grč ili ne, teško je proceniti. Hezonja je pogodio nekoliko teških šuteva, Real je odigrao besprekorno u tim periodu. Ne mislim da je poraz od Reala previše bolan. Trebalo je da odigramo bolje, ali me trenutno mnogo više bole porazi u mečevima koje smo objektivno mogli da dobijemo, a nismo, zbog naših grešaka.

Željko Obradović je nastavio sa izlaganjem:

- Real je igrao bez asova kakvi su Ljulj, Rodrigez, Fernandez, a to se nije primetilo. Real je sjajna ekipa, tu nema zbora. Međutim, bilo je momenata koje nismo smeli da dozvolimo. Neke trojke iz otvorenih pozicija, neke poene iz drugih prilika. Imali smo želju i volju, ali iskreno, mi sada treba da učimo od Reala, koji je najbolji - rekao je strateg crno-belih, pa zaključio:

- Da li bi sve izgledalo bolje da imamo pravog pleja? Imamo ekipu koju imamo i nastavljamo sa borbom. Imamo tri utakmice u Evroligi, dosta važnih utakmica u ABA ligi, ja verujem u momke i daćemo sve od sebe da završimo sezonu na pravi način. Kada se vraća Ledej? Zaista ne znam. Nećemo ga pritiskati, to nije ljudski.

U narednoj rundi, Partizan na svom parketu igra protiv Olimpijakosa, a utakmica ponovo nosi prefiks biti ili ne biti, kada je reč o plasmanu u plej-in, dok će Real, koji je obezbedio pol poziciju pred nokaut fazu, odmeriti snage sa ekipom Crvene zvezde u Madridu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati