Košarka

Direktno.rs

21. 03. 2024. 17:18 0

Pešić: Nadamo se da će Jokić i Micić igrati na OI

Selektor Srbije Svetislav Pešić govorio je za zvanični sajt FIBA o očekivanjima koja ima kada je u pitanju olimpijski turnir, koji se održava predstojećeg leta. Mnoge navijače zanima koliko će se sastav "orlova" razlikovati od onog koji je u Manili postao svetski vicešampion.

Srbija će u grupnoj fazi igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država, Južnog Sudana i rivala koji će mesto na Igrama izboriti na kvalifikacionom turniru u Portoriku. Tamo igraju domaćin, Italija, Litvanija, Meksiko, Obala Slonovače i Bahrein.

Da li će se u timu naći Nikola Jokić i Vasilije Micić?

- Ako želite da dođete do medalja, morate pobediti u svim utakmicama do polufinala, većina igrača, kao i dve trećine našeg tima su iz iste generacije, rođeni 1994. i 1995. godine. Nadamo se da će igrati još dva igrača iz ove generacije, jer su to Nikola Jokić i Vasilije Mićić. Ipak, to još ne znamo. Sezone su im izuzetno duge, da vidimo da li će je završiti bez povreda i problema. Ima i drugih igrača, ali govorim o Jokiću i Mićiću jer su oni bili deo te iste generacije i velika je prednost ako imate igrače koji su dugo igrali zajedno - kaže Pešić.

- Za nas nije loše da igramo prvu utakmicu protiv Sjedinjenih Država, a drugo, ako se plasiramo u četvrtfinale, koje je uvek jedna od najvažnijih utakmica na bilo kom velikom turniru, Svetskom prvenstvu, Evrobasketu ili Olimpijskim igrama, ne bismo se suočili sa njima u četvrtfinalu - objašnjava Svetislav Pešić.

I druge reprezentacije su veoma opasne.

- Veoma dobri, sa potencijalom da dobiju Portoriko, Italiju ili Litvaniju, timove sa kojima smo se susreli na FIBA Svetskom prvenstvu u košarci 2023. Južni Sudan je bio odličan tim na Svetskom prvenstvu u Manili, igra modernu košarku, veoma agresivnu, sa tranzicionim napadom, i to je samo još jedna potvrda da će svaka utakmica na ovom turniru biti teška - objašnjava selektor Srbije.

Srbija će 28. jula igrati protiv SAD, a protivnik 31. jula biće tim koji pobedi na turniru u Portoriku. Poslednji rival u grupnoj fazi biće Južni Sudan 3. avgusta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati