Košarka

[ Izvor: Sportske.net ]

19. 03. 2024. 21:07 0

Šta znači što smo s Amerima i kakav je sistem na OI?

Košarkaši Srbije igraće u grupi C na Olimpijskim igrama u Parizu, zajedno sa selekcijama SAD, Južnog Sudana i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku, odlučeno je žrebom u sedištu FIBA.

Na kvalifikacionom turniru u Portoriku nastupiće Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija, Bahrein i domaćin. Jasno je da su Litvanci i Italijani favoriti da dođu u našu grupu i učine je strahovito jakom.

Amerikanci su najavili najjači mogući tim, sa svim NBA zvezdama i nema sumnje da će utakmica protiv njih biti istinski spektakl celih Olimpijskih igara.

Sistem takmičenja je takav da će u četvrtfinale proći po dve najbolje ekipe iz sve tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

I tu se sada otvara pitanje šta dalje i kakva će biti ukrštanja za nokaut fazu, s obzirom na neparan broj grupa i činjenicu da ćemo u četvrtfinalu imati i dva tima koja su bila na trećem mestu u svojim grupama.

Naime, posle grupne faze će se obaviti još jedan žreb, na kom će se naći osam reprezentacija koje su prošle dalje.

Biće svrstane u četiri šešira, od po dva tima, prema uspehu.

Dve najbolje ekipe grupne faze biće u šeširu D i one će moći da igraju protiv timova iz šešira G, u kojem će biti dve ekipe koje su kao dve najbolje trećeplasirane prošle dalje.

Treća i četvrta selekcija prema rangu biće u šeširu E, dok će peta i šesta biti u šeširu F.

Selekcije iz iste grupe ne mogu da se sastanu u četvrtfinalu, baš kao što ne mogu ni timovi iz šešira D da igraju međusobno u polufinalu. Ovo znači da Srbija sigurno ne može na Amerikance u četvrtfinalu, ali će eventualno moći da ponovo igra sa njima u polufinalu.

Timovi koji su eliminisani u četvrtfinalu neće igrati razigravanje od petog do osmog mesta, već će biti pozicionirani u skladu sa FIBA pravilima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati