Košarka

Direktno.rs

17. 03. 2024. 19:43 0

Zvezda ubedljiva u Zagrebu: Cibona na minus 23

Košarkaši Crvene zvezde upisali su još jednu pobedu u ABA ligi, pošto su u 23. kolu regionalnog takmičenja u gostima savladali Cibonu sa 82:59.

Ovo je bio 20. trijumf crveno-belih na Jadranu, te sada ima dve pobede više od drugoplasirane Budućnosti na tri kola pre kraja. Dakle, jasno je da je pol pozicija uoči plej-ofa na dohvat ruke izabranicima Janisa Sferopulosa.

Košarkaši Zvezde ovoga puta nisu dozvolili kiks u Zagrebu, kakav ih je prošle sezone koštao prvog mesta i prednosti domaćeg terena u finalnoj seriji plej-ofa.

Najefikasniji u redovima Beograđana bili su Nemanja Nedović sa 16 i Džavonte Smart koji je ubacio 15 poena, dok je Aleksandar Aranitović bio bolji od ostalih kod Cibone sa 16 poena.

Igrala je Zvezda na meču u Draženovom domu bez plejmejkera. Zbog povreda su izostali Miloš Teodosić, Jago dos Santos i Nikola Topić, pa je uloga startnog organizatora igre crveno-belih pripala iskusnog Adamu Hangi. Nije se Mađar baš najbolje snašao, što je Cibona iskoristila i povela sa 7:3.

Ipak, ulaskom Nedovića umesto Hange, ekipa Janisa Sferopulosa zaigrala je bolje u napadu. Eksplozivni bek, koji je dobio poštedu na poslednjoj evroligaškoj utakmici protiv Makabija, koristio je brzinu i dobru igru u prodoru, iznuđivao slobodna bacanja i doneo brz preokret svom timu (12:11).

Usledio je period od skoro sedam minuta u kom Cibona nije mogla do koša, što je Zvezda iskoristila da košem Bolomboja dođe do prve dvocifrene prednosti (26:16) nakon dva minuta igre u drugoj četvrtini.

Domaće je koliko-toliko u "životu" držao srpski plejmejker Aranitović, jedini dvocifreni u ekipi Cibone posle prvog poluvremena sa 11 poena.

Ipak, Aranitović nije mogao sam. Nedović i Smart su bili sjajni na drugoj strani, a nakon pogotka sa poludistance upravo Nedovića Zvezda je došla do maksimalnih +15 u samom finišu prvog dela koje je završeno vođstvom crveno-belih od 42:30.

U dobrom ritmu lider na tabeli bio je i na startu drugog poluvremena. Hanga je vezao tri, a onda i Gedratis još pet poena za novu najveću prednost Zvezde - 50:34, a onda je Smart položio za +18 (52:34). Tako je već na polovini treće deonice meč ušao u jednosmernom ulicom.

Ponovo je Aranitović zaustavio seriju gostiju, ali je Tobi trojkom zadržao visoku prednost Beograđana. Nije Hanga mnogo kreirao za druge, ali jeste za sebe, a Zvezda iz minuta u minut bila sve bliže novoj pobedi. Posebno nakon dva pogođena "penala" Tobija za 20 poena viška - 61:41.

Smanjila je Cibona zaostatak u finišu treće četvrtine sa dve pogođene trojke Bundovića i tri "penala" Radovičića , pa se u odlučujučih deset minuta ušlo sa prednošću gostiju od 62:50.

Uneo je novu energiju u Zvezdinu igru Bolomboj snaćnim zakucavanjem na startu poslednjeg kvartala, ali je Nedović već u narednom napadu promašio zicer i "ubio" momentum, ali se iskusni strelac ispravio pogođenom trojkom i slalomom za +16 (69:53).

Nastavio je Nedović da vezuje poene i "gasi nadu" domaćih da mogu do velikog preokreta, da bi trojka Gedratitisa iz ugla donela crveno-belima najvećih +21 (74:53) na nešto više od šest minuta pre kraja.

Nisu "vukovi" pronašli način da sačuvaju razigranog Bolomboja koji je novim zakucavanjem podebljao na +24 (78:54).

Do kraja je razlika u korist crveno-belih iznosila poen manje, pa je na kraju gostujući tim trijumfovao sa 82:59.

CIBONA - CRVENA ZVEZDA 59:82 (14:21, 16:21, 20:20, 9:20)

Dvorana: Košarkaški centar "Dražen Petrović". Gledalaca: 3.520. Sudije: Uroš Obrknežević, Denis Hadžić, Gordan Terlević.

CIBONA: Radovčić 9, Perasović, Mustapić 11, Proleta 1, Majcunić 7, Pavković, Aranitović 16, Ferderber, Katanović, Bošnjak 4, Bundović 11.

CRVENA ZVEZDA: Smart 15, Lazarević, Hanga 8, Davidovac 8, Mitrović 4, Tobi 9, Bolomboj 9, Ilić 2, Nedović 16, Gedraitis 11, Gilespi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati