Košarka

M. Z.

14. 03. 2024. 22:23 0

Ništa od podviga: Težak poraz Partizana od Barse

Košarkaši Partizana nisu uspeli da naprave iznenađenje u 29. kolu Evrolige, pošto su u gostima ubedljivo poraženi od Barselone sa 94:76.

Crno-beli su tako na učinku 13-16, koliko ima i Valensija, a na ruku im svakako idu porazi upravo Valensije od Fenerbahčea, kao i milanske Olimpije od Baskonije.

Šansu da se izjednače sa Partizanom i Valensijom imaju Efes i Bajern, ukoliko savladaju Asvel, odnosno Žalgiris.

Kada je reč o samom meču, videli smo dobro otvaranje utakmice ekipe Partizana, Avramović je pokazao da je veoma raspoložen, a u prvih dva minuta i 15 sekundi Barselona nije postigla niti jedan poen, za razliku od šest crno-belih.

Partizan je održavao prednost, Barsa je bila u bonusu već posle pet minuta prve četvrtine, sve je išlo po planu po crno-bele, a onda su se ponovo događale greške koje se ponavljaju ove sezone, a to je nekorišćenje raspoloživih faulova do bonusa i laki poeni za košarkaše Barselone koja je vrlo brzo preokrenula rezultat u svoju korist.

Ulazak Rikija Rubija je dodatno oslabio Partizanovu odbranu jer je košarkaš Barselone pravio ozbiljne probleme Doužeru koji nije mogao da ga zaustavi u igri "jedan na jedan", a čak 29 poena u prvoj četvrtini je dokaz koliko crno-beli nisu imali dobar odnos prema defanzivi.

Bilo je plus osam za Barselonu na startu druge deonice, domaćin je igrao sjajnu odbranu, često i na granici faula i lakih poena nije bilo za crno-bele. Ipak, smanjio je Partizan na četiri poena razlike posle teškog polaganja Avramovića.

Abrines je trojkom odveo Barsu ponovo na plus devet, ali je Avramović ponovo vratio iz ćoška. Posle trojke Anđušića bilo je samo minus tri, a posle poena Smailagića sa linije za slobodna bacanja bilo je nerešeno.

Zaista je neverovatno kako je Aleksa Avramović igrao na ovom meču, vratio je još jednu trojku, a Partizan je zahvaljujući još jednoj trojci, ovoga puta Nanelija, sa tri poena zaostatka otišao na poluvreme.

Problemi u skoku za Partizan viđeni su u nastavku, Barselona je otišla na šest razlike posle zakucavanja Ernangomeza na asistenciju Rubija, prethodno je i Kalinić pokazao da fenomenalno šutira za tri poena.

Potencijalni problem za crno-bele bila je povreda Smailagića koji je nezgodno doskočio, čini se da je povredio skočni zglob, a Partizan je primio još jednu trojku od Kalinića za 61:52. Ubrzo sa istog mesta pogodio je i Parker za ogromnih plus 12.

Ništa nije polazilo za rukom košarkašima Partizana u napadu, uglavnom se sve svodilo na individualne poteze, a plus 15 je bilo posle nove trojke, ovoga puta Rikija Rubija sa istog onog kobnog mesta...

Ledej je prekinuo seriju Barselone zakucavanjem, a onda Panter posle "mrtve lopte" uspeva da nadskoči Veselog, u nastavku je Ledej pogodio, da bi odmah Barsa izgubila loptu nakon čega je Ledej postigao i šesti poen uzastopno!

Partizan je ponovo bio u igri, Grimau je morao da reaguje tajm-autom, nakon kog je nastavljena fantastična odbrana ekipe Željka Obradovića. Ipak, Laprovitola je pokazao da obožava da igra protiv Partizana, pogodio je novu trojku, ali na drugoj strani Aleksa je vratio istom merom!

Nije se dao Partizan, Kaminski je smanjio na minus osam, a vratio se u igru i Smailagić što je bila odlična vest. Kevin Panter je sa linije za slobodna bacanja vratio Partizan na samo šest poena minusa, što su svakako bile ohrabrujuće vesti posle 15 poena zaostatka sredinom treće deonice.

Zek Ledej je dobro otvorio poslednju četvrtinu, bilo je samo četiri poena zaostatka, ali je Barsa brzo napravila mini-seriju 4:0, što zbog dobrih izbora u napadu, što zbog promašaja crno-belih i loših odluka kada su bili pod protivničkim košem. Trojka Abrinesa je naterala Obradovića da vrati Avramovića na teren.

Katastrofalne odluke u napadu, preko četiri minuta bez poena Partizana i čak je čudo kako Barsa nije stigla do veće prednosti.

Ipak, Laprovitola je pogodio trojku za 84:70, sve je mirisalo na novi poraz crno-belih.

Kada je Željko Obradović seo na klupu, sve je bilo jasno...

BARSELONA - PARTIZAN 94:76 (29:24, 22:24, 23:20, 20:8)

Dvorana: "Palau Blaugrana". Sudije: Olegs Latiševs, Pjotr Pastušak, Atruras Sukis.

BARSELONA: Da Silva, Veseli 8, Brizuela, Rubio 7, Kalinić 9, Satoranski 7, Ernangomez 15, Laprovitola 17, Abrines 6, Parker 12, Jokubaitis 13, Para.

PARTIZAN: Ledej 16, Avramović 27, Panter 6, Smailagić 4, Jaramaz, Naneli 7, Trifunović, Anđušić 3, Doužer 4, Ponjitka, Kaminski 6, Kaboklo 3.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati