Košarka

[ Izvor: Mediji ]

13. 03. 2024. 21:18 0

Srbija ima dvojicu trenera u polufinalu Evrokupa!

Izabranici Dušana Alimpijevića, košarkaši Bešiktaša, napravili su još jedan podvig. U četvrtfinalu Evrokupa, uspeli su u Beogradu da nadoknade minus od 21-og poena, uspeli su da pobede Hapoel iz Tel Aviva sa 94:89. Rival u polufinalu je ekipa Burga koja je slavila protiv Prometeja sa 95:82. Za plasman u finale su potrebne dve pobede. Pored Alimpijevića i Bešiktaša, u polufinale Evrokupa plasirala se i ekipa London Lajonsa, koju sa klupe predvodi Petar Božić.

Najefikasniji u sastavu Bešiktaša bili su Džona Metjus sa 28, Metju Mičel sa 22, Derek Nidam sa 14, Angel Delgado sa 11, Marko Simonović sa osam poena i šest skokova. Kod Hapoela, Vil Kamings je postigao 28, Džejlan Hord 16, Bar Timor i Tomer Ginat po 13 poena.

Hapoel iz Tel Aviva je odlično otvorio meč. Bio je daleko aagresivniji i čvršći u odnosu na ekipu iz Istanbula, pa je tokom prve deonice stekao kapital od deset poena - 25:15. Bešiktaš je nastojao da stigne do egala, ali je malo toga polazilo za rukom izabranicima Dušana Alimpijevića, pa je Hapoel na odmor otišao sa kapitalom od 18 poena, a imao je i višak od 21-og poena tokom ovog perioda igre - 57:39.

Vil Kamings je postigao 17, Bar Timor 11, Tomer Ginat osam poena. Kod Bešiktaša, Džonatan Metjus je postigao 11, Derek Nidam osam, Marko Simonović za šest minuta koliko je proveo na parketu, nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

Hapoel je već počeo da slavi plasman u polufinale, zaboravio je da se ekipa iz Istanbula nikada na predaje. Usledila je reakcija Bešiktaša, koji je tokom trećeg kvartala uspeo da svede deficit na četiri poena - 66:70. Hapoel je uspeo da odbije ovaj nalet, pa je uoči četvrtog kvartala vodio sa 76:68. Usledio je rat nerava, Hapoel je nastojao da sačuva kapital, a Bešiktaš da stigne do preokreta, na nešto više od pet minuta pre kraja, Bešiktaš je vodio sa 84:81.

Hapoel je bio u velikom problemu, a ekipa iz Istanbula u naletu. Manford je pogodio trojku za 88:89, ali je odmah odgovorio Mičel - 92:88, na nešto više od dva minuta pre kraja.

Usledila je serija promašaja oba tima, a tek na 33 sekunde pre kraja, Aleksander je sa linije penala uspeo da smanji prednost Bešiktaša na 89:92. Mičel je promašio trojku na 13 sekundi pre kraja, ali je Hapoel izgubio loptu. Tačku na dramu stavio je Džona Metjus sa linije za slobodna bacanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati