Košarka

[ Izvor: Sport klub ]

04. 03. 2024. 05:54 0

Puče neviđena bruka: Golden Stejt posramljen u Bostonu

Trebalo je to da bude veče za košarkaške sladokusce... I bilo je, ali samo za one koji vole zelene boje Boston Seltiksa. Lideri NBA šampionata su u ranom nedeljnom tereminu dočekali Golden Stejt Voriorse i nakon najbolje partije u sezoni posramljene ih ispratili iz „TD Gardena“.

Seltiksi su deklasirali ekipu iz San Franciska rezultatom 140:88, a oni koji su pomislili da Stiv Ker nije mogao da računa na Stefa Karija, Kleja Tompsona ili Drejmonda Grina grdno su se prevarili.

Boston je prvu četvrtinu završio neverovatnom serijom 23:1 za 22 poena prednosti posle 12 minuta, a indisponirani tim iz Kalifornije je na odmor otišao sa ponižavajućim pogledom na brojke na semaforu – 82:38!

Ekipa iz Masačusetsa je početkom poslednje deonice imala rekordnih 56 poena prednosti – 118:62, a onda je trener Džo Mazula rešio da malo poštedi „Ratnike“ i svoje zvezde je pre vremena poslao na klupu. Voriorsi su poslednji period dobili sa, ali to svakako ne može da bude uzeha za sraman debakl.

Džejlen Braun je postigao 29 poena (11/19 iz igre) uz po 3 skoka i asistencije, Džejson Tejtum (9/13 iz igre) je dodao 27, a Pejton Pričard 19. Kod gostiju dvocifreni su bili Lester Kinoses sa 17, Mozes Mudi sa 11 i Džerom Robinson sa 10 poena. Kari, Tompson i Grin su zajeedno postigli 18 poena – sva trojica po šest.

Seltiksi su u seriji od 11 pobeda i sa učinkom 48-12 lideri su na Istoku, dok je Golden Stejt deveti na Zapadu sa 32-28.

Dalas je pred svojim navijačima poražen od Filadelfije sa 120:116, a Mavsima nije pomogao ni novi tripl-dabl Luke Dončića. Slovenac je meč završio sa 38 poena (14/27 iz igre), 11 skokova i 10 asistencija za 40 minuta na terenu. Kajri Irvibg je dodao 28, a Derik Džons 21.

Dončić je postao tek četvrti igrač u istoriji NBA koji je imao tri uzastopna tripl-dabl od 30+ poena, pridruživši se Oskaru Robertsonu (4x), Raselu Vestbruku (2x) i Majklu Džordanu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati