Košarka

Direktno.rs

03. 03. 2024. 20:41 2

Partizan rušio rekorde, pa u finišu odbranio pobedu!

Košarkaši Partizana došli su do nove pobede u ABA ligi, pošto su u derbiju 21. kola ABA lige savladali Cedevitu Olimpiju kod kuće sa 110:102.

Biće ovo meč koji će ljubitelji košarke na Jadranu dugo pamtiti, jer su u prvom poluvremenu košarkaši Partizana bili raspucani, pa su pala dva rekorda ABA lige. Naime, crno-beli su u prvoj četvrtini postigli 42 poena, što je najefikasnija četvrtina ikada u ovom takmičenju, a do poluvremena su ubacili 70 poena, što je takođe bio rekord.

Cedevita Olimpija je bolje otvorila meč jer je pogodila čak tri trojke iz tri pokušaja, dve preko Stjuarta, ali je Partizan bio odličan u napadu i vrlo brzo je stigao njihovu prednost.

Ulaskom Alekse Avramovića na parket brzo je Partizan stekao ozbiljnu prednost, a Anđušić je dokazao da je u dobroj formi, posle njegove pogođene trojke bilo je 37:22.

Avramović je pogodio trojku za 40:24, a onda dvojka Anđušića za rekord prvih deonica ABA lige.

Nastavili su crno-beli da dominiraju u nastavku, prednost je rasla iz minuta u minut, a gosti su "prodisali" sredinom druge deonice kada su smanjili na 53:39 posle poena Radovića.

Razigrao se i Dragić, Partizanova odbrana više nije bila toliko čvrsta pa je gost smanjio na 57:47 na tri minuta do kraja prvog poluvremena. Partizan je, ipak, vratio ozbiljniju prednost, odigrali su agresivnu odbranu i to je urodilo plodom, i ne samo da su imali 13 poena viška na poluvremenu, već su i stigli do rekorda (70 poena za poluvreme).

Ipak, gosti se nisu predavali, uspeli su da se ponovo spuste na -10, a onda su usledili poeni Šaškova za tri poena za 79:72 sredinom treće četvrtine.

Imala je Cedevita Olimpija napad na 83:77, ali su promašili dva uzastopna napada, da bi na drugoj strani Ponitka pokazao da je u odličnoj formi posle ove reprezentativne pauze i pogodio je za osam poena viška u korist Partizana.

Crno-beli su uspeli da u poslednjih deset minuta utakmice uđu sa dvocifrenom prednošću posle serije dobrih odbrana.

Cedevita Olimpija je imala hiljadu života na ovom meču, prišla je čak na -5 posle serije 8:0, trojka Radičevića je bila za 90:85, ali je Kevin Panter bio taj koji je pogodio i prekinuo seriju gostiju. Ipak, Dragić pogađa trojku na pet minuta do kraja za minus četiri i brige Partizana su bile sve veće!

Partizan je konačno pobegao na plus devet posle trojke Kabokla (101:92), ali ni tada nije prelomljeno jer je Cedevita Olimpija opet spustila na pet poena minusa.

I onda je Jaka Blažič pogodio za 102:99, imali su gosti i napad za izjednačenje, ali ga nisu iskoristili. Ni kada je Kaboklo pogodio za 104:99 nije bilo gotovo, gosti su stigli do minus dva, ali je ponovo Kaboklo bio smiren na drugoj strani sa linije za slobodna bacanja.

Sve je konačno bilo jasno na 11 sekundi do kraja kada je Kobs promašio za tri poena, a na drugoj strani Ponitka postigao dva poena sa linije za slobodna bacanja.

PARTIZAN - CEDEVITA OLIMPIJA 110:102 (42:24, 28:33, 17:20, 23:25)

Dvorana: "Štark arena". Gledalaca: 7.611. Sudije: Milan Nedović, Dragan Porobić, Bojan Kruljac.

PARTIZAN: Smit, Ledej 8, Avramović 17, Koprivica, Panter 13, Smailagić 2, Trifunović 7, Anđušić 23, Doužer 7, Ponitka 11, Kaminski 7, Kaboklo 15.

CEDEVITA OLIMPIJA: Stjuart 18, Radović 2, Radičević 3, Kobs 8, Glas 6, Blažič 12, Todorović, Džons 6, Klobučar, Omić 12, Dragić 22, Šaškov 13.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati