Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

26. 02. 2024. 06:16 1

Jokić ne staje - pretekao Lebrona (VIDEO)

Nikoli Jokiću prošle sezone su “ukrali” MVP krunu, dodeli su je Džoelu Embidu iz Filadelfije, ali u ovom šampionatu teško će neko da mu pripreti. Somborac je odigrao novu blistavu partiju u pobedu Nagetsa u San Francisku protiv Golden Stejta sa 119:103. Naš as je ubacio 32 poena. Šutirao je iz igre 13/24, za tri poena 2/6, a imao je čak 16 skokova (dva u napadu) i 16 asistencija za skoro 37 minuta na parketu.

Koliko je Srbin bio dominantan govori podatak da je već posle četiri i po minuta treće četvrtine upisao tripl-dabl učinak, 123. u ligaškom delu NBA lige i sada je na četvrtom mestu večne liste i treba mu još 15 da bi stigao legendarnog asa Lejkersa Medžika Džonsona. Kako igra dvostruki najkorisniji igrač najjače košarkaške lige na svetu to bi moglo već ove sezone da se ostvari.

Sa ovim brojkama (32+16+16), plus četiri ukradene lopte postao je prvi igrač u istoriji NBA lige kome je pošlo od ruke da ima takav učinak.

Imao je Jokić raspoloženog saigrača Džamala Marija, solidan je bio i Aron Gordon. S druge strane, Golden Stejt je u igri u većim delom meča držao raspoloženi Klej Tompson. Stef Kari je očajno počeo, u jednom trenutku na startu treće četvrtine je šutirao 2/11, za tri poena 0/6, ali se onda probudio u nastavku. Denver je u poslednjoj deonici meča imao od četiri do 10 poena razlike i uspeo je to da sačuva.

Na tri minuta pre kraja, tim iz Kolorada je stekao dvocifrenu prednost - 111:99 i rutinski je stigao do ubedljive pobede u Kaliforniji.

Osim Jokića, raspoložen je bio Kanađanin Džamal Mari sa 27 poena, Aron Gordon je stao na 17, a jedino je još dvocifreni košgeteski učinak imao još Kentavijus Koldvel Poup sa 13.

Nagetsi su posle Ol stara u Indijanapolisu ubacili u petu brzinu, vezali su treći trijumf, pa su opet u igri za lidersku poziciju na Zapadu na kojim je trenutno Minesota sa jednom pobedom više i dva poraza manje. Ostalo je još 24 utakmica za Denver do početka plej-ofa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati