Košarka

S. M.

26. 02. 2024. 06:21 2

Vlast uništava sport: Deca sama plaćaju sudije

Već drugi vikend zaredom pioniri Košarkaškog kluba "Topličanin" sami plaćaju sudije za utakmice, i svako dete donese po 400 dinara. Roditelji smatraju da to nije u redu, a u klubu kažu, da još od decembra nemaju para. Čeka se da se gradskim budžetom pokriju takmičenja.

- Tokom jesenjeg dela, nisu plaćali. Ne bi ni sada, ali para trenutno nema. Nama je prevenstvo krenulo rano, pa u svim kategorijama imamo rashode. Sudije moraju da se plate - kaže Boban Petrović, predsednik KK "Topličanin".

Slična situacija je i u drugim klubovima. Novac nemaju ni rukometaši, odbojkaši, fudbaleri, ali ovim poslednjima prolećni deo prvenstva počinje tek početkom marta.

Takmičenja idu, plaćaju se na poček, ili donacijom nekog ljubitelja sporta, a takvih je sve manje. Neretko predsednici iz svog džepa plaćaju kako bi premostili ove meseca dok ne stignu pare iz budžeta. A kada stignu, mnogi klubovi, oni koji nisu ljubimci, dobiju taman toliko novca da pokriju te pozajmice.

U lokalnoj samoupravi ne žure sa budžetom, pa će proći još neko vreme dok klubovi ne dobiju novac. Do tada, snalaze se kako znaju i umeju. Zanimljivo je da je očetkom 2016. godine, tada je lokalna vlast donela odluku da se iz gradskog budžeta finansiraju članarine svoj deci koja su u sportskim klubovima. To je bila odlična odluka, kojom bi se motivisali mališani da se uključe u sportske aktivnosti i tako je bilo sve do pre tri godine, kada je ukinuta. Iz Grada to pravdaju time da "ne mogu da konrolišu klubove, jer se u pojedinima naglo pojavio ogroman broj dece".

- Za svako dete klub je dobijao po 1.000 dinara mesečno iz gradske kase. Neki su prijavljivali i po 200 dece, što nije realno, ali niko nije to proveravao - objašnjava naš dobro upućen izvor.

Kako nisu hteli da se zameraju klubovima i proveravaju ih, što je bilo lako, gradska vlast se odlučila da ukine finansiranje, na uštrb one dece koja zaista su članovi kluba i vredno rade. I to je tako prošlo bez reakcije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati