Košarka

[ Izvor: Sportski žurnal ]

21. 02. 2024. 17:40 3

Promene u ABA ligi: Otvara se prostor za Dubai?

ABA liga će se posle višemesečnih zatezanja transformisati iz JTD u DOO. To je jedan od zaključaka zum sastanka učesnika regionalnog takmičenja, piše Sportski žurnal.

Pripremu izmena Statuta uradiće advokati članova Radne grupe u kojoj su predstavnici Crvene zvezde, Partizana, Budućnosti, Cedevita Olimpije i Cibone. A sve bi trebalo da bude verifikovano na Skupštini koja je planirana za 12. mart.

Istovremeno tom promenom će se omogućiti i uključenje Dubaija u Jadransku ligu, što je preduslov takmičenja novog kluba u Evroligi ili Evrokupu, koji su svojevremeno postavili španski evroligaši. Za sada je Dubai na zahtev Dragana Bokana na "stend baju", sve dok se ne izvrši transformacija u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Prema informacijama dobro obaveštenih izvora u novi Statut biće uneta i izmena o ispadanju, odnosno ulasku u elitno regionalno takmičenje. Nov predlog je da samo ispada samo poslednjeplasirani tim, a da pobednik ABA 2 lige ulazi bez obzira da li je iz zemlje koja ima popunjenu kvotu. Što znači da se sledeće godine u regionalnom takmičenju mogu naći šest timova iz Srbije.

Istovremeno, Radna grupa će raditi i na novom predlogu o TV pravima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati