Košarka

Direktno.rs

21. 02. 2024. 14:49 1

Kampaco i Lesor u trci za MVP nagradu Evrolige

Ligaški deo sezone u Evroligi ulazi u samu završnicu. Ostalo je da se odigra još osam kola, a sve smo bliži da saznamo i ime najkorisnijeg igrača u takmičenju.

Evroliga je na zvaničnom nalogu na društvenoj mreži Iks izdvojila četvoricu najozbiljnih kandidata za veliko priznanje.

U pitanju su plejmejker Monaka Majk Džejms, organizator igre Real Madrida Fakundo Kampaco, centar Panatinaikos Matijas Lesor i krilni centar Virtusa Tornike Šengelija.

Majk Džejms ima najveći indeks korisnosti (21,6) i najbolji je poenter Evrolige sa 19,4 poena u proseku, samim tim i prvi favorit u ovom trenutku.

Iza njega je donedavni igrač Crvene zvezde, a sada uzdanica prvaka Evrope Real Madrida Fakundo Kampaco. Omaleni Argentinac ima prosek od 11,7 poena i 6,5 asistencija po meču u ubedljivo najboljoj ekipi u takmičenju.

Visoko se kotira i bivši košarkaš Partizana Matijas Lesor koji je nastavio da blista u dresu grčkog Panatinaikosa i lider je tima Ergina Atamana sa prosekom od 13,3 poena i 6,1 skokom, uz indeks korisnosti 18,6.

Problemi sa povredom usporili su prvu zvezdu Virtusa Tornikea Šengeliju da ostvari još bolji učinak u najprijatnijem iznenađenju Evrolige. Šeneglija ima prosek od 14,5 poena i 5,5 skokova, za indeks korisnosti 18,1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati