Košarka

Direktno.rs

20. 02. 2024. 14:32 24

Budžetska i poreska inspekcija ušle u Zvezdu i Partizan

Poreska i budžetska inspekcija je tokom dana ušla u prostorije KK Crvena zvezda, o čemu je klub obavestio javnost putem saopštenja, a identična situacija je i u večitom rivalu, Partizanu.

Budžetska inspekcija ima zadatak da prveri trošenje novca koji su klubovi dobili iz budžeta, dok finansijska proverava kompletno poslovanje kluba.

I jedna i druga inspekcija su već tokom 2022. godine proveravali poslovanje i crno-belih i tada nije pronađena nijedna nepravilnost.

Kontrola poslovanja došla je samo dva dana nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića. On je burno reagovao na izlaganje Željka Obradovića, trenera crno-belih nakon poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća kada je tvrdio da Partizan nije državni projekat.

Vučić je to nazvao odvratnim napadom na državu kakav dolazi i iz Zvezde i optužio crno-bele da nisu dali ni dinar za porez.

Zvezda je o ulasku inspekcija u prostorije kluba obavestila javnost saopštenjem, čiju sadržinu prenosimo u celosti:

"KK Crvena zvezda Meridianbet još jednom želi da čestita svim zvezdašima na još jednom osvojenom Kupu Radivoj Korać - jer je za sve nas svaki trofej od izuzetne važnosti!

Ovo je četvti uzastopni Kup koji je naš klub osvojio, što je dostignuće koje smo po prvi put ostvarili u istoriji kluba, kao i šesti trofej u poslednje dve i po sezone!

Istovremeno, KK Crvena zvezda Meridianbet informiše javnost da su od danas, 20.02.2024 .godine, u prostorijama kluba prisutne dve kontrole: Poreska, koju vrši Poreska uprava, i druga, koju vrši Budžetska inspekcija.

Naložena poreska kontrola u prostorijama KK Crvena zvezda Meridianbet, biće za period 01.01.2022. godine do 31.12.2023. godine.

Budžetska inspekcija će vršiti kontrolu za period 01.06.2022.godine do današnjeg dana.

Podsećamo da je Budžetska inspekcija (čiji je zadatak da obavi kontrolu namene trošenja svih sredstava koje je naš klub dobio od države) već obavila detaljnu kontrolu kluba za period od 01.01.2012.godine do 31.05.2022.godine, kao i da je tada sačinila zvaničan Zapisnik bez bilo kakvih primedbi i prekršaja! KK Crvena zvezda Meridianbet pozdravlja sve napore da se od strane nadležnih državnih organa u dinar utvrdi poslovanje svih košarkaških klubova u Republici Srbiji, kao i klubova u drugim sportovima. I upravo zbog toga inspekcije su dobro došle u naš klub! KK Crvena zvezda Meridianbet okreće se narednim izazovima i utakmicama, i uredno ćemo izveštavati javnost", stoji u saopštenju crveno-belih.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati